Mithat Engin Topaloğlu

Girişimci | SOCRAT Ekibi Kaptanı “Dijital Devrim” Oturumu

1995 yılında Istanbul’da doğan Mithat Engin Topaloğlu, Istanbul Üniversitesi bünyesinde takım kaptanlığını yaptığı SOCRAT güneş enerjili ve elektrikli araba Ar-Ge ekibi ile ülkemizde ve yurtdışında pek çok başarıya imza attı. İlk olarak 2013 yılında mühendisliğin çeşitli dallarında uzman bir ekiple birlikte ürettiği Yerel T1 isimli yerli elektrikli araç Tübitak tarafından Türkiye’nin En Verimli Elektrikli Otomobili unvanını aldı.

Topaloğlu, YEREL projesinin elektronik alanında çalışmasının yanı sıra bu aracın ülkemiz karayollarında (5000 km) test edildiği Türkiye Turu Testi kapsamında basın-yayın sorumlusu olarak çalışmalarda bulundu. Karayolu testinin başarıyla tamamlanmasının ardından ekibiyle güneş arabası üretmeye ve yarışmaya devam etti. Üretilen bu araçlarla 2014 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde dünyanın en başarılı takımlarının yarıştığı Abu Dhabi Solar Challenge kapsamında takım liderliğini yürüttüğü Socrat, Dünya Dördüncüsü olarak yarışta kalıcı bir iz bıraktı. Aynı proje kapsamında Eskişehir’de düzenlenen Youth For Future 2016 yarışında Türkiye Şampiyonu, Japonya’da düzenlenen  Solar Car Race Suzuka uluslararası yarışında Dünya Üçüncüsü oldu. Ayrıca imkansızı başararak ekibin yalnızca 30 günde ürettiği elektrikli araç 2014 yılında Tübitak tarafından yeniden Türkiye’nin En Verimli Otomobili unvanini aldı.

Topaloğlu, dört yılı aşkın devam ettiği bu projelerin yanı sıra kişisel çalışmalarına devam etmektedir

Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak Telekomunikasyon alanında çalışmalarına devam eden Mithat Engin Topaloğlu, şu anda IAESTE Istanbul Üniversitesi  Yerel Komitesi’nde Sponsorluk Departmanı koordinatörü görevine devam etmekte, aynı zamanda Türkiye Girişimcilik Vakfı’nda çalışmaktadır.

www.socrat.org.tr
www.girisimcilikvakfi.org
http://www.iuiaeste.org/