Bir dünya tasvir edin şimdi; bu dünya sadece sizin alışık olduğunuz çevreden, meselelerden ibaret değil. Sizinle aynı görüşe, dile, ırka, coğrafyaya, ihtisasa, meşguliyete, idrak ve eyleme sahip değil. Kimi bu dünya ile ilk kez hemhal oluyor kimisi tecrübeli kimisi rütbeli. Peki tüm bu farklılıklar arasındaki bağ nasıl kurulacak? Pekala dil ile: Yeni bir dünyada yeni bir dil ile!
Sadece insanlar konuşmaz, yalnız kuşlar şakımaz bu dünyada. Bir dönem mimarisi dile gelir ve yüzyılların tecrübesini üslûbu ile anlatır. Bir ressam renkleri konuşturur, bir arkeolog taşları. Derdi olan dile gelmez sadece, derman verenin de şifa vesilesi dildir. Bir şair kelime kelime işler şiirini, bir zanaatkar ilmek ilmek dokur halısını. Halı dile gelir de motif motif anlatır derdini renklerle, şekillerle. Bu yeni dünyada yeni bir dil var; bu senin dilin. Dil yalnızca konuşmaz yalnızca anlatmaz. Dil önce inşa eder sonra ihya eder benlik denen kılıfı… Dil; bir mimarinin dokusu, bir yemeğin kokusu, bir kuşun sesi… Dil; gün batımının altın ışıkları, koyu gecenin yol gösteren yaldızları… Kainat zerreler üzerine kurulu, zerreler üzerine nakış nakış işli iken bu yeni dünyanın halini arz etmek her ademoğlunun kendi dil tasviri ile mümkün olacaktır. Yeni dünyada dil ya yeniden tasvir edilecek ya da binbir tecrübenin içinden ahengi ve rengi ile yeniden temsil edilecektir. Bizler hayatımızın her anında, her saatinde, her gününde, her haftasında…
Bir başka deyişle; her yeni nefes ve adımımızda yeni bir ufuk, yeni bir gaye, yeni bir benlik, yeni bir söylem, yeni bir eylem için harekete geçiyor ve yeni bir dünya şablonu oluşturuyoruz kendimize. Bu yeni dünyayı sana, bana, bize ve diğer yeni ‘dünyalara’ aksettirmek için bir ayna olarak dili yeniden tasvir etmektir, gayemiz.
Karşılama, Kayıt.
Yeni Bir Dil Açılış Konuşması – Yusuf Kaplan
Sanat Tarihi Bizim Neyimiz Olur? – Fatih Sarımeşe, Yasin Saygılı, Büşra Ayaz
Kalbe giden yolda insanoğlunun doğuştan getirdiği mizacı ve bu mizacın kaynağı – Esra Nur Dündar, Yelda Arslan, İsmail Acarkan
İnsanlığın Evreni Dijital Devrimi Tanıyor mu? – Ramazan Sarı, Said Ercan, Nurullah Mahmut Dündar
Eğitimin geleceğini ve yeni dünyada biçimlenişi – Süleyman Gündüz, İbrahim Çetin, İlknur Bilgi Kurt
Karşılama, Kayıt
Nurettin Topçuyu Anlamak: İsyan Ahlakı – Altan Çetin, Galip Çağ, Zeynep Taşkın
Doğanın Şifreleri İnsanlığın Kodları mıdır? – Abdüssamet Akşit, Erkan Kula, Ayşe Çakır
Yitik Miras Özel Oturum – Talip Alp
Bu Şehrin Aklı Nerede?- Murat Acar, Büşra Nur Bardakçı, Ömer Kemal Buhari
Fikirden Aksiyona Geçmeye Hazır mıyız? – Cihan Buğdayıcı, Lokman Ökten, Sevgi Salman Ünver
Yeni Bir Dil Özel Oturum Açılış Konuşması – Yusuf Kaplan
Üretkenlik süreci olan mühendisliğe sürdürülebilirlik penceresinden bakarak sabitelerimizi güncelleyip, bunları hayatımıza nasıl geçirebiliriz – Ali Kılıç, İsmail Ay, Zeynep Taşkın
Geçmişin Mirası ile Geleceğin İhyası mümkün müdür? – Sümeyye Ceylan, Yavuz Unat, Turan Kışlakçı
Görünmeyen Dünyanın Dili: Mikroorganizmalar ile Tanışın! – Tarkan Karakan, Yüksel Akkaya, Ahmet Uygun
Geleceğin Yeni Bilimi: Sağlığın Geleceği! – Yavuz Selim Sılay, Ali Mirzaei, Serkan Orhan
Doğanın Şifreleri İnsanlığın Kodları mıdır? – Erdem Yeşilada, Seyda Ay
Geleceğin Mimarisi – Esra Tanrıkulu, Serkan Akın, Yavuz Sarı
Yitik Miras – Talip Alp
Sanat Tarihi Bizim Neyimiz Olur? – Doç. Dr. Ayşe Budak, Selin Özdemir, Çiçek Akçıl Harmankaya
Bilimin geçmişinden ders çıkararak bizi gelecekte neler bekliyor? – Enes Sedat Uluçam, Ahmet Fatih Sarıkaya, Ahmet Kayhan Korkusuz
Mikrobiyota Oturumu
Prof.Dr. Tarkan Karakan 1994 yılında Hacettepe ingilizce Tıp Fakültesinden mezun oldu, 1994 ile 2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2000 ve 2002 arasında Ankara Bayındır Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünde çalıştı. 2002-2005 yıllarında Gazi Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda yandal asistanlığını tamamlayarak, 2005 yılından itibaren aynı bölümde çalışmalarına devam etti. 2008 yılında “Doçent” ünvanı alarak, halen Gazi Üniveristesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 2009 ve 2010 yıllarında Brüksel’de ileri endoskopi kursuna katılmış olan Prof.Dr Tarkan Karakan, 2011 yılında 3 ay süre ile Endoskopik ultrasonografi alanında ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’nde gözlemci olarak bulunmuştur. İlgi alanları endosnografi, klinik nutrisyon ve barsak florası- probiyotiklerdir.
Sanat Tarihi Oturumu
İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra 2007 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Sanatı Anabilim Dalı’nda başladığı Yüksek Lisans Eğitimini 2009 yılında Prof. Dr. Selçuk MÜLAYİM danışmanlığında yaptığı “Edirne Tekkeleri” başlıklı Yüksek Lisans tezi ile tamamlamıştı. Doktor unvanını 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı Türk İslam Sanatları Programında sunmuş olduğu “Mimar Sinan camilerinde sembolizm” başlıklı teziyle almıştır. Türk İslam Mimarisi alanında pek çok ansiklopedi maddesi ile İstanbul Mimarisi ve Sanat Tarihi alanında ulusal ve uluslararası bildiri ve makaleleri bulunmakta olup 2013 yılında Edirne Valiliği tarafından yayınlanan “Edirne Tekkeleri” adlı kitabı vardır. Ayrıca “Mimar Sinan camilerinde sembolizm” isimli doktora tezini de kitaplaştırmıştır. İstanbul Üniversitesi Mimarlık Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Akademik çalışmaları Osmanlı sanatı ve mimarisi üzerine yoğunlaşmaktadır.
Doğanın Şifreleri Oturumu
Doç. Dr. Erkan Yula, klinik mikrobiyoloji uzmanı, mikrobiyom terapi derneği başkanı, uluslararası hakemli akademik dergi olan journal of immunology and clinical microbiology adlı derginin baş editörü, bütüncül tıp konularında eğitimlerin verildiği uluslararası akredite bir kuruluş olan QMEL Medicine & Publishing kurucusudur. Dr. Yula, immunity clinic adında kurduğu özel muayenesinde kronik ağrı ve otoimmun hastalıklar grubunda hasta kabul etmektedir. Tedavilerinde daha çok doğal yöntemleri tercih etmekte ve bütüncül tıbbi yaklaşım uygulamaktadır.
Sanat Tarihi Oturumu
Selin Özdemir, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Resim Eğitimi bölümüne girdi. Lisans eğitimini bitirdikten sonra yine Marmara Üniversitesi Resim Eğitimi bölümünde Yüksek Lisansa başladı. Yüksek Lisans eğitimini sürdürürken yine aynı bölümde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2005 yılından beri gerek sanatsal çalışmalar gerekse akademik çalışmalarla hem sanat hem akademi dünyasının içinde olup, 2013 yılında gittiği Japonya’da, Tohoku Üniversitesi’nde Uzak Doğu ve Japon Sanatı Tarihi Ana Bilim dalında doktora çalışmalarına devam etmektedir. Çalışma alanları; Japon Sanatı ve Tarihi, Japonya’da Budizm ve Sanat, Japon Sanatında aktif bir şekilde rol alan kadınlar ve antik dönem Japoncası olan Kanbun, müzecilik ve eser fotoğrafçılığıdır. Ayrıca Sendai, Nara, Kyoto ve Tokyo Müzeleri ve Japonya’da çeşitli tapınaklarda araştırma ekibinde çalışan ilk Türk akademisyendir.
Girişimcilik Oturumu
İlk girişimini İTÜ’de öğrenciyken 2003 yolunda kuran Lokman Ökten, 2008-2013 yılları arasında Eticaret sektöründe farklı girişimlerde bulundu. 2013 yılında Etohum’da Yönetici olarak başlamış ve 2 yıl boyunca yatırımcı ve Mentor olarak girişimlere destek olmuştur. Ardından bir dönem MÜSİAD Genel Sekreteri olarak görev yaptıktan sonra Kuveyt Türk Katılım Bankası’na geçmiştir. Halen Kuveyt Türk çatısı altında Lonca Girişimcilik Merkezi Kurucu Koordinatörü ve Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nda Danışma Komitesi Üyesi olarak çalışmaktadır.
Girişimcilik Oturumu
(Genomedis Biyoteknoloji Kurucusu/Öğretim Görevlisi/Biyogirişimci/İlaç ve Biyoteknoloji Danışmanı) 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Lisans ve 2000 yılında da Yüksek Lisans derecesini almıştır. Dupont şirketinin ‘Genç Bilim İnsanı Geliştirme’ bursu ile ABD’de University of Delaware’de PhD programına devam etmiştir. İlaç sektöründe çalışma hayatına Pharmarcia/Pfizer İlaç’da Klinik Araştırmalar Sorumlusu olarak başlayan Sevgi Salman Ünver, 16 yıl boyunca ilaç sektörünün önemli uluslararası firmalarında (Pharmarcia/Pfizer İlaç, Serono, Merck Serono, MSD İlaç) medikal, klinik araştırmalar, pazarlama, satış ve iş geliştirme bölümlerinde üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışmış, Montero A.Ş.’de Genel Müdürlük yapmıştır. Bilim ve Teknoloji Girişimciliği, Sağlık, Bilişim ve Biyoteknoloji konularında hızlandırıcı programlarda (ürün geliştirme, iş modeli oluşturma, pazarlama ve iş planı hazırlama, pazara erişim, pazarlama yönetimi, dijital pazarlama, uluslararası pazarlara açılma ve işbirliği geliştirme modelleri alanlarında) eğitmenlik ve mentorlük yapmaktadır. Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nde Biyogirişimcilik lisansüstü programında biyogirişimcilik dersini vermiştir. Boğaziçi Üniversitesi’nde Biyogirişimcilik dersi vermeye devam etmektedir. “Adım Adım Biyogirişimcilik: Biyoteknoloji Girişimci Ve Yatırımcılarına Yol Haritası” ve pandemi sürecinde yayınlanan “Biyoteknoloji Çağına Hoşgeldiniz” isimli kitapların editörlüğünü Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz ile birlikte yapmıştır.
Sanat Tarihi Oturumu
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde Doç. Dr. Selman CAN danışmanlığında “18. ve 19. Yüzyıl İstanbul Surlarında İnşa ve Onarımlar” başlıklı teziyle bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde başladığı doktora eğitimine Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Vefa ÇOBANOĞLU danışmanlığında devam etmektedir. İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde Mimarlık, İç Mimarlık ve Turist Rehberliği bölümlerinde kendi alanında ders vermektedir. El sanatları içerisinde önemli bir yere sahip olan sedef sanatı üzerine Hilmi EMEKLİ ile birlikte çalışmalar yapmaktadır. Sedef sanatı üzerine bir monografi çalışmasını yürütmektedir. Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının kültürel programlarında eğitmen olarak görev almaktadır. Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı’nda en genç yaşta seçilen şeref üyesi olmakla birlikte vakfın Denetim Kurulu üyesidir. Çeşitli dergilerde yazılar kaleme alan Fatih SARIMŞE Türk mimarisi ve Türk sanatı üzerine akademik çalışmalarını devam ettirmektedir.
Doğanın Şifreleri Oturumu
Prof. Dr. Erdem Yeşilada, 1949'da Zonguldak'ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde 1972'de lisans eğitimini tamamladı.Doğal kaynaklı ilaç bilimi olan Farmakognozi dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini 1972-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde, 1988-2005 yılları arasında da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde sürdürdü. 2005 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde görev yapmaya başladı.1987 yılında Doçent ve 1993'te Profesör unvanı aldı. Halen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Japonya (Kyoto University ve Tokushima University), İngiltere (University of London), İsveç (Uppsala University) ve Özbekistan'da araştırma faaliyetlerinde bulundu. Halk ilaçları ile ilgili saha çalışmaları (Etnobotanik), halk ilaçlarının biyolojik etkileri (Etnofarmakolojik), kimyasal bileşimleri (Fitokimyasal) ve Fitoterapi üzerinde ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış 340 kadar makalesi bulunmaktadır. Stanford Üniversitesi değerlendirmesinde, Erdem Yeşilada "En etkili bilim insanları" arasında yer almıştır.Prof.Dr. Erdem Yeşilada hocamız "Türkiye ve Dünyada Fitoterapi Gerçekleri" konusundaki bilgi birikimi ile GBf2021'de Doğanın Şifreleri oturumumuzda bizlerle...
Bilimin Geleceği Oturumu
İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümü öğrencisi olan Enes Sedat Uluçam aynı zamanda Medipol Bilimsel Araştırma Topluluğu'nun kurucu başkan yardımcısıdır. İstanbul Medipol Üniversitesi REMER Araştırma Merkezi'nde de Epilepsi ve Parkinson Hastalıkları üzerine halen çalışmaları devam etmekte olan Hocamız Bilim Tarihi ve Bilimdeki Kritik Gelişmeleri konu alan sunumuyla GBf2021 de Bilimin Geleceği Oturumumuzda bizlerle...
Girişimcilik Oturumu
Psikolog, yazar ve Kolektif Future kurucu ortağıdır. 2015 yılında eğitim, kültür ve sanat çalışmaları yapmak üzere Kitaplaşan İnsanlar’ı kurdu. Ekibiyle birlikte köy okullarında kütüphaneler kurup köy öğrencilerinin eğitim masraflarını karşıladı. 2016 yılında Bilim, İnsan ve Gelecek adını konuşmaların ve ilham verici fikirlerin paylaşıldığı Big Passions sahnesini kurdu. Elde ettiği uluslararası başarılarından dolayı 2017 yılında En Yenilikçi İnsan Ödülü’ne layık görüldü. 2018 yılında Lise öğrencilerinin 21.Yüzyılın yetkinliklerini kazandığı Hayali Olan Liseli’yi kurdu. 2018 yılında hazırlamış olduğu okul öncesi projesi ile Hamdi Ulukaya Girişiminde 7489 kişi arasından en başarılı ilk 24 girişimci adayı arasına seçilip Amerika’ya davet edildi. Buğdaycı, 2018 yılında GSB İstanbul İl Müdürlüğü tarafından Yılın Genç Girişimci Ödülü’ne layık görüldü. 2020 yılında kurumların, kurum çalışanlarının ve kurum çalışan çocuklarının eğitimsel ihtiyaçlarına cevap verecek Kolektif Future kurucu ortaklığını yaptı. "Varlığımın Kabul Edildiği Gün" ve "Seçilmiş Huzursuzluk" olmak üzere iki kitabı bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en başarılı 10 gencinin seçildiği TOYP (Ten Outstanding Young Persons) Programında, bulunduğu kategoride birinci olarak ödül aldı.
Nurettin Topçu Oturumu
Altan Çetin 1972 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans, 2002 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2003 yılında İran'a giderek akademik çalışmalarını burada sürdürmüştür. 2007 yılında doçent unvanını almıştır. Alanında yaptığı birçok çalışması yayımlanmıştır. Yazar Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde çalışmaktadır.
Şehir Kültürü Oturumu
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde lisans, Sakarya Üniversitesi Mahalli İdareler ve Şehircilik Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Erasmus Öğrenci Değişimi Programı kapsamında Almanya’nın Leibniz Hannover Üniversitesi’nde bir yıl Kentsel Tasarım bölümünde öğrenim gördü. Halen Marmara Üniversitesi Yerel Yönetimler ve Kent Politikaları doktora programına devam etmekte olup; kamusal mekan oluşturma pratiği olarak İstanbul Külliyelerini ele aldığı tezini yazmaktadır. Aynı zamanda Fatih Belediyesi Afet Yönetimi Sorumlusudur. 2017 yılından bugüne Şehirli Derneği’nin başkanlığını yürütmekte olan Murat Acar Hocamız şehircilik, katılım, sivil toplum konularındaki birikimi ile GBf2021 de Şehir Kültürü Oturumuzda bizlerle...
Şehir Kültürü Oturumu
Ruprecht- Karls Heidelberg Üniversitesi’nde Felsefe ve Siyaset Bilimi bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Latince, Eksi ve Modern Yunanca, Rusça, Japonca, Çince, ve Arapça dil eğitimleri aldı. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ndeki (IIUM) Uluslararası İslam Düşüncesi ve Medeniyet Enstitüsü’nde (ISTAC) ‘’Batı’nın İslam Düşmanlığının Kök Sebepleri: Yahudilik, Hristiyanlık ve Seküler’’ ( Root Causes of Western Anti-Islamic Antagonism: Judaism, Christianity and the Secular) başlıklı tezi ile doktora çalışmasını tamamladı. Varoluşsal Tehcir ve Komplo Teorileri kitaplarının yazarı olup Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesidir. Ömer Kemal Buhari Hocamız dijital ve şehir kavramlarındaki birikimi ile GBf2021’de Şehir Kültürü Oturumumuzda bizlerle…
Terennüm Oturumu
1961 Trabzon Çaykara doğumlu Süleyman Gündüz, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünde lisansını tamamladıktan sonra Sakarya Üniversitesi Sosyoloji yüksek lisansını tamamlamıştır. İlgi alanları uluslararası ilişkiler olan Süleyman Gündüz hocamız "Eğitim yetmez terennüm şart!" teması çerçevesinde GBf21 de Terennüm Oturumu ile bizlerle...
Yitik Miras Oturumu
Viyana Üniversitesi Matematik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Hızlı Fourier Dönüşümü ile Pedagoji alanlarında iki ayrı yüksek lisans çalışması gerçekleştirdi. Doğa ve oyun temelli bilim eğitimi, matematik felsefesi, mantık, bilim tarihi, STEAM eğitimi ve sosyal girişimcilik alanlarında akademik çalışmaları bulunan Sümeyye Ceylan 2012 yılında kurduğu Usturlab’ın faaliyetlerine aktif olarak devam etmektedir. Aynı zamanda çeşitli eğitim kurumları, kamu kuruluşları ve özel şirketler için danışmanlık vermeye devam etmektedir. Türkiye genelinde 100.000'den fazla çocuğun astronomi, ekoloji, biyoloji, mikrobiyoloji, matematik, kodlama, robotik, sanat ve felsefe alanlarında eğitim almasına öncülük eden Sümeyye Ceylan GBf2021’de Yitik Miras Oturumumuzda tecrübe ve deneyimlerini aktarmak üzere bizlerle...
Mikrobiyota Oturumu
Uzm. Dr. Öğretim Üyesi Yüksel AKKAYA 1973’de Şanlıurfa’da doğdu. 1997 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlamasının ardından 2011 yılında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda Tıbbi Mikrobiyoloji alanında uzmanlık eğitimini tamamladı. 15-19 Haziran 2010 tarihlerinde Ankara’da yapılan VI. Ulusal Moleküler ve Tanısal Mikrobiyoloji Kongre’sinde Kongre Bilimsel Kurulu’nun değerlendirmeleri sonucunda “IFAT ile Anti-Bartonella Henselae Antikorlarının Saptanmasında HELA ve VERO Hücrelerinin Karşılaştırılması” başlıklı çalışma ile en iyi araştırma üçüncülük ödülünü aldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde birçok makalesi yayınlandı. Kırsal bölgelerde risk oluşturan meslek gruplarında çalışan yetişkinlerde Bartonella henselae ve Bartonella bacilliformis’e karşı antikor seroprevalansının araştırılması projesi ile BAP Proje başvuruşunda bulundu. 2021 yılında Avrupa Birliği’nin yayınlamış olduğu HORIZON-HLTH-DISEASE-04-07 çağrısına, Personalized Treatment Methods With Interaction Map Of Microbiota / Viral Infections projesi ile başvuru yaptı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi’nde Dr. öğretim üyesi olan Dr. Yüksel Akkaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti Teknopol İstanbul bünyerinde kurulan Tıbbi Mikrobiyoloji ve Mikrobiyota Laboratuvarında laboratuvarlar birimi sorumlusu olarak da görev almaktadır.
Sanat Tarihi Oturumu
Mimar Sanat Güzel Sanatlar Üniversitesinde Sanat Tarihi bölümü mezunudur. Mezuniyet sonrası Yüksek lisansa başladıktan sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde araştırma görevlisi olmuştur. 2016 yılında Sanat Tarihçileri Derneğini kurup ilk başkanlığını üstlenmiştir. 2018 yılında profesyonel turist rehberi olup an itibarıyla akademisyenlik ve rehberlik yapıp, İMÜ Sanat Tarihi Topluluğunun danışmanlığını yürütmektedir. Edirne Eski Saray Kazısı, Beçin Kalesi Kazısı, Foça Osmanlı Mezarlığı Kazısı ve Fethiye Kalesi Kazısında görev almıştır.
Geleceğin Mimarisi Oturumu
Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimini Viyana Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünde tamamlamıştır. Almanya ve Avusturya'da mimarlık ofislerinde çalışmalar yürütmüş, 2016-2020 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Konut projelerinde görev almıştır. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi Mimari Restorasyon bölümünde öğretim görevlisi olan Tanrıkulu, aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde "Z Kuşağı ve Geleğin Konutları" üzerine tez çalışmasını sürdürmekte olan hocamız GBf2021'de Geleceğin Mimarisi Oturumunda 'Geleceğin Konut Tasarımlarında Z Kuşağının Beklentisi' konu başlığı ile bizlerle...
Şehir Kültürü Oturumu
Konya Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen Konya Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimi devam etmekte olup; Sosyal Mahalle kurgusunu ele aldığı tezini yazmaktadır. Aynı zamanda Konya Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında ‘Mahalle-M’ projesini yürütmektedir. İlk Profesyonel Mahalle Yönetişim ürünü olan 'Mahalle-M' Mobil Uygulamasının tasarımcısı ve yöneticisi olan Büşra Nur Bardakçı Hocamız akıllı mahalle ve mobil uygulama konularındaki birikim ve deneyimleri ile GBf2021 de Şehir Kültürü Oturumuzda bizlerle...
Doğanın Şifreleri Oturumu
Doktor Eczacı Abdüssamed AKŞİT, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden birincilikle mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Lisans Derecesini başarı ile tamamladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalında Doktora eğitimine başladı ve ardından Tıbbi Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Bilim Doktoru unvanını aldı. Öğrencilik yıllarından itibaren Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Mali Koordinatörlüğü, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğrenci Temsilciliği, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Temsilciliği gibi görevlerde bulundu. Akademik olarak Türkiye'nin ilk milli aşı projelerinden olan Leishmaniasis ve Toxoplasmosise'ya karşı aşı geliştirme çalışmalarında yer aldı. Bitki Okulu Projesini başlatarak Bütüncül Tıp ve Fitoterapi alanında eğitimler verdi. 2017 yılında Eşi Ecz. Seren AKŞİT ile birlikte Pharmoils Bitkisel ve Doğal Ürünler Firmasını kuran Dr. AKŞİT, ürettiği 200'ü aşkın ürünle Türk Tıbbına ve Eczacılığına hizmet etmektedir.Abdüssamet Akşit hocamız "Otoimmün Hastalıklar ve Kronik Rahatszılıklarda Fitoterapi" konusundaki bilgi birikimi ile GBf2021'de Doğanın Şifreleri oturumumuzda bizlerle...
Yitik Miras Özel Oturumu
Talip Alp, lise üstü tahsilini İngiltere’de almıştır. Londra’da The Pitman College of English ve Londra Üniversitesi, North-Western Polytechnic’te okumuştur. Manchester Üniversitesi Metalürji Bölümünden 1966 yılında metalürji mühendisi, 1970 yılında doktora unvanlarını almıştır. Türkiye’de birçok sanayi yatırımını gerçekleştirmiştir. Türkiye içinde ve dışında birçok üniversitede öğretim ve araştırma Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra tarih ve İslami ilimler alanlarında da incelemeleri vardır. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesidir. Tübitak Bilim ve Teknoloji Kurulu üyesidir. American Society for Materials, Heat Treatment Society’nin kurucu üyelerindendir.
Talip Alp hocamız; yitik mirasımızı, günümüz bilimine katmak birikimleriyle GBf2021’de Yitik Miras Atölyesinde bizlerle…
Yitik Miras Oturumu
Bir Bilim Tarihi araştırmacısı olan Prof Dr. Yavuz Unat, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Felsefe Bölümü, Bilim Tarihi Anabilim Dalı’nda Lisans ve Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek Lisansı sırasında aynı anabilim dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Bölümü doktora programını kazandı. 1996 yılında “Fergâni’nin ‘Kitâb el-Fusûl’ Adlı Kitabı Üzerine Bir İnceleme” konulu doktora tezini tamamladı. Bu doktora tezi 1998 yılında, Amerika’da Harvard Üniversitesi’nde İngilizce olarak El-Fergânî, The Elements of Astronomy adıyla yayımlandı. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Felsefe Bölümü, Bilim Tarihi Anabilim Dalı'nda 2000-2003 yılları arasında Yardımcı Doçent ve 2003-2009 yılları arasında da Doçent olarak görev yaptı. 2009 yılında Kastamonu Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’ne Profesör olarak atandı. Bilim Tarihi, Astronomi Tarihi, Teknoloji Tarihi ve Felsefe alanında çeşitli çalışmaları, yazıları ve eserleri olan Prof. Dr. Yavuz Unat, Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
Sağlığın Geleceği Oturumu
Arkadaşlarıyla kurduğu PharmaIno Science ile eczacılığı teknolojiyle birleştirerek Eczacılık 4.0 kavramının tabanını oluşturdu. Sanal gerçeklikle bireylerin yaşam kalitesini sürekli yüksek tutmayı hedefleyen genç bir sağlık girişimcisi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık öğrencisi Ali Mirzaei Geleceğin Bilimi 2021 Fuarı'nda bizlerle..
Psikobilim Oturumu
İsmail Acarkan, 1967 Mardin doğumludur. 1972 yılında İstanbul'a geldi ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı.
1984 yılında İÜ Veteriner Fakültesine, 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesine, 1992 yılında da MSÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne girdi.
İsmail Acarkan, Üniversite hayatından itibaren tasavvuf, din, felsefe ve psikoloji konusundaki merakı nedeniyle okumaları yaptı.
Mecazi Aşkın Süreçleri, İlahi Aşk, Dua ve Mizaç-Kişilik farklılıkları üzerine yayınlanmış eserleri bulunmakta ve bu konular üzerinde halen çalışmaları devam etmektedir.
İsmail Acarkan, tarafından kaleme alınan son kitap "Enneagram İle Kendini Keşfet" Timaş Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.
Dijital Devrim Oturumu
İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2011 yılında Türkiye’nin ilk sosyal medya haber bloğu sosyalmedyahaber.com ’u kurdu. 2012 Yılında Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu olan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) kurucu yönetim kurulu başkanı oldu. USMED Akademi kapsamında Türkiye’de 70 ilde ve Dünyanın birçok ülkesinde 1000’den fazla konferans ve eğitim verdi. 2015 Yılında DiGiSOS Dijital Danışmanlık ve Eğitim Ajansı’nı kurdu. 2018’de Marmara Üniversitesi bünyesinde kurulan Uluslararası Sosyal Araştırmalar Merkezi (USOMER) Başkan yardımcısı oldu. Dijitalizm adlı kitabı 2019 başında yayınlandı. Halen Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi Kişiler Arası İletişim Bölümünde akademik kariyerine devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi Mezun ve Mensuplar Derneği (İÜDER) Kurumsal İletişim Başkanlığını sürüyor. Türkiye Maarif VAKFI Kurumsal İletişim Daire Başkanıdır. Yayınlanmış 2 kitabı olan Said Ercan "Dijitalizm" konusu üzerine GBf21'de Dijital Devrim Oturumu'nda bizlerle olacak.
Geleceğin Mimarisi Oturumu
Karadeniz Ereğli İlçesi'nde dünyaya gelen Serkan Akın, Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra bir yıl inşaat firmasında çalıştı. 1994 1998 yılları arası İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalıştı. 1998 yılında Konak Mimarlık ve Sanat Hizmetleri Şirketini kurdu. İstanbul’da ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinde pek çok yapının mimari projeleri ile eski eser yapıların restorasyon projelerini hazırladı. Bununla birlikte inşaat, dekorasyon, müşavirlik ve restorasyon işleri yapmaktadır. STK’larda ve derneklerde aktif olarak görev almaktadır. TÜMİP Yönetim Kurulu Üyeliği, ZONSİAD Kurucu Üyeliği, MMG, TEKDER ile Araştırma ve Kültür Vakfı'na üyedir. 2013-18 yılları arası İZÜ Mimarlık Fakültesi’nde Mimari Proje dersleri verdi. 2017-20 yılları arası İstanbul 5, İstanbul 1 ve Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliği yaptı. 2019 yılından itibaren İTİCÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Türk İslam Mimarisi dersi, 2021 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Mimari Proje dersi vermektedir. 2016-19 yılları arasında Yenisöz ve Milat gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Muhtelif dergi ve kitaplarda yazıları bulunmaktadır. Mimarlık, kent ve geleneksel yapılar konularında konferanslar vermekte olan hocamız GBf2021'de Geleceğin Mimarisi Oturumunda 'Modern Zamanlar Sonrası İçin Türk Evinin Yeniden İnşa Önerisi' konu başlığı ile bizlerle...
Bilimin Geleceği Oturumu
İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi olan Ahmet Fatih Sarıkaya aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi İnsan ve Davranış Kulübü Yönetiminde Etkinlik Birimi Başkanlığı ve Ruh Sağlığı Derneği Öğrenci Meclisi Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Sinir Bilim, Evrimsel Psikoloji ve Sosyal Psikoloji alanlarında çalışmalarına devam etmekte olan Hocamız Geçmişten Geleceğe Psikoloji konulu sunumuyla GBf2021'de Bilimin Geleceği oturumumuzda bizlerle...
Nurettin Topçu Oturumu
1979 yılında Adapazarı’nda doğdu. Aslen Makedonya, Kırçovalıdır. Adapazarı’nda, Hakkı Demir İlkokulu, Mithatpaşa Ortaokulu ve Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi’ni bitirdi. Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde lisans, Sakarya Üniversitesi’nde de yüksek lisans (Yeniçağ) ve doktora (Tarih Anabilim Dalı) eğitimlerini tamamladı. 217. Nolu Tapu Tahrir Defterine Göre Paşa Sancağı ve 16.-17. Yüzyıllarda Osmanlı Hâkimiyetinde Manastır (Bitola) başlıklı tezleri hazırladı. Sakarya, Çankırı Karatekin ve Gazi Üniversitelerinde bölüm başkanlığı ve anabilim dalı başkanlıkları yanında dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Başta Balkanlar olmak üzere tarihin farklı alanlarına dair dersler verdi. Birçok makale ve 4 adet akademik kitap kaleme aldı. Halen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Yeniçağ Anabilim Dalı’nda lisans, yüksek lisans ve doktora aşamalarında dersler vermektedir. Dr. Galip Çağ’ın akademik çalışmalarının yanında yazınsal ürünleri de mevcuttur.
Yeni Mühendisler Oturumu
1976 yılında İstanbul’da doğdu. 1997 yılında YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2001 yılında YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği yüksek lisansını ve Gebze Teknik Üniversitesi, İşletme Anabilim Dalı İşletme yüksek lisansını tamamladı. Halen Gebze Teknik Üniversitesi, İşletme Anabilim Dalı İşletme doktora programına devam etmektedir. 2020 yılında, Harvard Üniversitesi’nden “Teknoloji Girişimciliği: Laboratuvardan Markete” eğitimi aldı. Çalışma hayatına, 1999 yılında Unilever A.Ş.’de bilişim teknolojileri danışmanı olarak başladı. 2001-2009 yılları arasında kurucularından olduğu Eretim Bilgisayar Hizmetleri ve Danışmanlık Ltd. Şti. firmasında, bilişim sektöründe ulusal ve uluslararası projelerde danışman ve yönetici ortak olarak 2009 yılına kadar çalışmış ve yabancı ortaklık sonrasında firmasından genel müdür yardımcılığı görevini devrederek, çıkış yaptı. 2009 yılında Intellium Bilişim Teknolojileri firmasını kurmuş ve halen aynı firmada genel müdür olarak ulusal ve uluslararası çalışmaları yürütmektedir. Çalışma hayatında birçok farklı firmanın kurucusu ve yönetici ortağı oldu. 2009-2011 yılları arasında MMG, Bilişim Konseyi kurucu başkanlığını yürütti, halen 12. dönem MMG yönetim kurulu üyesidir. 2013-2018 yılları arasında Girişimci İşadamları Vakfı icra kurulu üyesi olarak Gençlik Konseyi Başkanlığı’nı yürüttü. GİV çatısı altında kurulan Bahariye Melek Yatırım Ağı kuruluş çalışmalarında görev aldı ve Mayalabs Yatırım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. Evli, ve dört erkek çocuk babası olan hocamız GBf2021'de Yeni Mühendisler Oturumunda 'Değişen Dünyada Yeni Mühendislik' konu başlığı ile bizlerle...
Mikrobiyota Oturumu
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektirik Mühendisliği ve GATA Tıp Fakültesi lisanslarını tamamlamış, Diyarbakır'da Baştabiplik yapmıştır. Sonrasında da GATA İç Hastalıklarında Uzmanlığını tamamlayarak Mevki Asker Hastanesi Dahiliye'de Klinik Şefi olarak görev yapmıştır. GATA Gastroenteroloji Bilim Dalında uzmanlaşarak Profesörlüğe kadar yükselmiştir. Halen Gülhane Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye'de ilk kez 6 yıl önce resmi olarak başlayan Fekal Transplantasyon uygulamasının öncüsü Prof. Dr. Ahmet Uygun, "Hastalıklar ve Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu" konusuyla Mikrobiyota Oturumu'nda bizlerle olacak.
Sağlığın Geleceği Oturumu
Uluslararası Televizyon Programcılığının ve Sağlık Girişimciliğinin öncü isimlerinden Dr. Yavuz Selim Sılay Dünya Bankası Projesi kapsamında TC Sağlık Bakanlığı’nda danışmanlık yaptı. Siemens Healthcare’in distribütörü olan firmada genel müdürlük yaptı. Yönetici ortağı olarak 900 Milyonu aşkın izleyiciye ve 42 ülkeye moderatörlüğünü yaptığı 5TN ( 5 Technology News) , WHN ( World Health News) , News + , Social Health, Special Report ve ITB ( Idea To Business & Innovation To Brand & Interest Free To Barakah) adlı programlarıyla buluşturmaya devam etmektedir.
Psikobilim Oturumu
İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında
çeşitli eğitimler aldı. 2002 yılından beri Türkiye’nin sayılı özel okullarında psikolojik danışmanlık hizmeti vermekte. 2014 yılından itibaren de,
“Aileden Okula” çatısı altında mesleki bilgisini annelik deneyimleri ile harmanlayıp kaleme alıyor, anne babalar ve eğitimcilere yönelik
eğitimler, çalıştaylar ve online danışmanlık veriyor.
Terennüm Oturumu
2004 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda lisans, 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Matematik Eğitimi Bilim Dalı’nda yüksek lisans ve 2017 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Eğitimi Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. 2004-2018 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda matematik öğretmeni olarak çalıştı. 2018 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başladı. Matematik eğitimi alanında çalışmalarında devam eden ÇETİN’in ilgi ve çalışma alanları arasında matematik öğretmen ve öğretmen adaylarının teknolojik pedagojik alan bilgisi, matematik eğitiminde teknoloji kullanımı, teknoloji destekli matematiksel modelleme, matematik eğitiminde üst düzey düşünme becerileri ve matematik eğitiminde nicel araştırma yöntemleri özellikle ön plana çıkmaktadır. Özel de Endüstri 4.0, Eğitim 4.0 alanlarında araştırmalar yaptı ve bu konularda farklı üniversitelerde ve MEB’deki öğretmenlere çok sayıda konferans ve seminer verdi. Sekiz yıldır bir TV kanalında her hafta yayınlanan Eğitim Günlüğü adlı programla her hafta eğitim sistemine ilişkin konuları ele alan programlar yapmaktadır. Matematik eğitimi ve teknoloji konulu Ulusal ve Uluslararası projelerde onbeşe yakın ülkede yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. Aynı zamanda futbol hakemi gözlemcisi ve hakem eğitimcisi olarakta görev yapan ÇETİN, evli ve 2 kız çocuk babasıdır. Değerli İbrahim Çetin hocamız GBf 21'de Terennüm Oturumu ile bizlerle...
Sanat Tarihi Oturumu
Lisans, Yüksek Lisans öğrenimini Erciyes Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ve Sanat Tarihi Anabilim Dalında tamamlanmıştır. Doktora unvanını 2015 yılında yine Erciyes Üniversitesinde Sanat Tarihi Anabilim Dalında sunmuş olduğu “Gücü Besleyen Mimarlık: Osmanlı İmaretleri” başlıklı teziyle almıştır. Öyp programı kapsamında araştırma görevlisi olarak başladığı akademik hayatımda, ilk olarak Adıyaman Üniversitesi’nde (2010-2012) ardından Nevşehir Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmış (2012-2016). 2016 yılında yardımcı doçent, 2019 yılında doçent unvanını almıştır. Halen aynı üniversitede görevimi sürdürmektedir. Mimarsız Mimarlık: Kapadokya Bölgesi Kaya Oyma Camileri (2018) başlıklı kitabın yazarı olup, Osmanlı Sanatında Değişim ve Dönüşüm (2019) ve Fetih Öncesi Osmanlı Sanatı ve Mimarisi (2020) adlı kitapların editörlüğünü üstlenmiştir. Akademik çalışmaları Osmanlı sanatı ve mimarisi ile kırsal mimarlık üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Bilimin Geleceği Oturumu
İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümü öğrencisi olan Ahmet Kayhan KORKUSUZ, Medipol Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun kurucu başkanıdır.İstanbul Medipol Üniversitesi REMER Araştırma Merkezi'nde de İskemik Beyin Hasarı ve Epilepsi Hastalığı üzerine çalışmaları devam etmekte olan Hocamız Sağlık Alanında Yapay Zekanın Geleceğini konu alan sunumuyla GBf2021’de Bilimin Geleceği Oturumumuzda bizlerle…