Abdüssamet Akşit
Doktor Eczacı Abdüssamed AKŞİT, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden birincilikle mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Lisans Derecesini başarı ile tamamladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalında Doktora eğitimine başladı ve ardından Tıbbi Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Bilim Doktoru unvanını aldı. Öğrencilik yıllarından itibaren Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Mali Koordinatörlüğü, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğrenci Temsilciliği, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Temsilciliği gibi görevlerde bulundu. Akademik olarak Türkiye'nin ilk milli aşı projelerinden olan Leishmaniasis ve Toxoplasmosise'ya karşı aşı geliştirme çalışmalarında yer aldı. Bitki Okulu Projesini başlatarak Bütüncül Tıp ve Fitoterapi alanında eğitimler verdi. 2017 yılında Eşi Ecz. Seren AKŞİT ile birlikte Pharmoils Bitkisel ve Doğal Ürünler Firmasını kuran Dr. AKŞİT, ürettiği 200'ü aşkın ürünle Türk Tıbbına ve Eczacılığına hizmet etmektedir.Abdüssamet Akşit hocamız "Otoimmün Hastalıklar ve Kronik Rahatszılıklarda Fitoterapi" konusundaki bilgi birikimi ile GBf2021'de Doğanın Şifreleri oturumumuzda bizlerle...
12 Aralık Doğanın Şifreleri Oturumu
Doğanın Şifreleri Oturumu
Doğanın Şifreleri İnsanlığın Kodları mıdır?
Doğadaki her canlı bir diğeri ile şifreli bir etkileşime sahipti. Ardıç ağacının meyvesini toprak ile buluşturan tek çiftçi ardıç kuşu, ince uzun gagasıyla boru gövdeli çiçekler ile beslenen ve bu çiçekleri tozlaştırabilen tek ziraat mühendisi sinek kuşuydu… Peki biz doğanın şifrelerinden nasıl ilhamlar aldık? Gökyüzünün uçak mühendisleri kuşlar, sualtı dalgıçları balinalar, toprağın madencileri köstebekler, moda tasarımcısı simetrik örümcekler, elektrik elektronik mühendisi ateş böcekleri, malzeme mühendisi ve mimar arılar… Geleceğin Biliminin dilini kurarken doğa bize cıvıltılarıyla bir şeyler anlatmaya devam edecektir.
11-12 Aralıkta düzenlenecek olan GBf2021 de Doğanın Şifreleri Oturumumuzda geleneksel tıbbın ortaya çıkışını, doğanın bize sunduğu imkanları, doğanın bizimle iletişim şeklini ve Geleceğin Bilimini üretmek için bize sunduğu ilhamları konuşacağız.