Cihan Taştan

AR-GE Danışmanı |

Cihan Taştan, 2011’de ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden ‘Yüksek Şeref’ öğrencisi olarak mezun oldu. Aynı yıl, New York Medical School’da Mikrobiyoloji-İmmunobiyoloji alanlarında Doktora çalışması yapmak üzere tam burslu olarak hak kazandı. Özellikle insan bağışıklık sistemi hücreleri ve vücudumuzda bulunan bakteri türleri arasındaki ilişkiler üzerinde Doktora tez çalışmasını Eylül 2017’de tamamlayarak Ph.D. ünvanını aldı.

Sürdürdüğü çalışmalar sırasında 2015 Ocak ayında The Jackson Laboratory-Genomic Medicine Enstitüsünde Pre-Doctoral Associate ünvanıyla araştırmalarına devam etti. Ve insan bağışıklık sistemi hücrelerinde CRISPR genom modifikasyonu tekniklerini geliştirme projesinde görev aldı.

Doktora çalışmasında, insan bağışıklık sisteminin şimdiye kadar tespit edilmemiş bir mikropları tanıma mekanizması keşfetti ve bilimsel makalesini Doktora çalışması olarak Nature Mucosal Immunology dergisinde yayınlanmak üzere yolladı. Ayrıca CRISPR genom modifikasyon teknikleriyle bağışıklık sistemimizin çalışma mekanizmasını anlamak ve bu yöntemle, kansere karşı daha dirençli ve etkili bir saldırı geliştirebileceğimizi anlatan bir diğer bilimsel makalesini de The Journal of Immunology dergisinde yayınlanmak üzere başvuru yaptı. Bu çalışmalardan yola çıkarak Ekim 2017’de Akut lenfoblastik lösemi (ALL) hastalığına karşı CAR-T hücre terapisi geliştirmek üzere Acıbadem LabCell’de AR-GE Danışmanı olarak çalışmalara başladı.

Aynı zamanda, mikroflora çalışmalardan yola çıkarak, bal arılarının sağlığının korunması ve bal verimlerinin arttırılması amacıyla doğal probiyotik mikrobiyal kokteyller üretmek amacıyla Noah’s Ark Biyoteknoloji a.ş.’yi TUBİTAK 1512 Girişimcilik desteğiyle ortak-kurucu olarak açtı.