Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erdem Yeşilada, 1949'da Zonguldak'ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde 1972'de lisans eğitimini tamamladı.Doğal kaynaklı ilaç bilimi olan Farmakognozi dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini 1972-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde, 1988-2005 yılları arasında da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde sürdürdü. 2005 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde görev yapmaya başladı.1987 yılında Doçent ve 1993'te Profesör unvanı aldı. Halen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Japonya (Kyoto University ve Tokushima University), İngiltere (University of London), İsveç (Uppsala University) ve Özbekistan'da araştırma faaliyetlerinde bulundu. Halk ilaçları ile ilgili saha çalışmaları (Etnobotanik), halk ilaçlarının biyolojik etkileri (Etnofarmakolojik), kimyasal bileşimleri (Fitokimyasal) ve Fitoterapi üzerinde ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış 340 kadar makalesi bulunmaktadır. Stanford Üniversitesi değerlendirmesinde, Erdem Yeşilada "En etkili bilim insanları" arasında yer almıştır.Prof.Dr. Erdem Yeşilada hocamız "Türkiye ve Dünyada Fitoterapi Gerçekleri" konusundaki bilgi birikimi ile GBf2021'de Doğanın Şifreleri oturumumuzda bizlerle...
12 Aralık Doğanın Şifreleri Oturumu
Doğanın Şifreleri Oturumu
Doğanın Şifreleri İnsanlığın Kodları mıdır?
Doğadaki her canlı bir diğeri ile şifreli bir etkileşime sahipti. Ardıç ağacının meyvesini toprak ile buluşturan tek çiftçi ardıç kuşu, ince uzun gagasıyla boru gövdeli çiçekler ile beslenen ve bu çiçekleri tozlaştırabilen tek ziraat mühendisi sinek kuşuydu… Peki biz doğanın şifrelerinden nasıl ilhamlar aldık? Gökyüzünün uçak mühendisleri kuşlar, sualtı dalgıçları balinalar, toprağın madencileri köstebekler, moda tasarımcısı simetrik örümcekler, elektrik elektronik mühendisi ateş böcekleri, malzeme mühendisi ve mimar arılar… Geleceğin Biliminin dilini kurarken doğa bize cıvıltılarıyla bir şeyler anlatmaya devam edecektir.
11-12 Aralıkta düzenlenecek olan GBf2021 de Doğanın Şifreleri Oturumumuzda geleneksel tıbbın ortaya çıkışını, doğanın bize sunduğu imkanları, doğanın bizimle iletişim şeklini ve Geleceğin Bilimini üretmek için bize sunduğu ilhamları konuşacağız.