Ömer Kemal Buhari
Ruprecht- Karls Heidelberg Üniversitesi’nde Felsefe ve Siyaset Bilimi bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Latince, Eksi ve Modern Yunanca, Rusça, Japonca, Çince, ve Arapça dil eğitimleri aldı. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ndeki (IIUM) Uluslararası İslam Düşüncesi ve Medeniyet Enstitüsü’nde (ISTAC) ‘’Batı’nın İslam Düşmanlığının Kök Sebepleri: Yahudilik, Hristiyanlık ve Seküler’’ ( Root Causes of Western Anti-Islamic Antagonism: Judaism, Christianity and the Secular) başlıklı tezi ile doktora çalışmasını tamamladı. Varoluşsal Tehcir ve Komplo Teorileri kitaplarının yazarı olup Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesidir. Ömer Kemal Buhari Hocamız dijital ve şehir kavramlarındaki birikimi ile GBf2021’de Şehir Kültürü Oturumumuzda bizlerle…
12 Aralık Şehir Kültürü Oturumu
Şehir Kültürü Oturumu
Bu Şehrin Aklı Nerede?
Cümleler hep ‘bizim zamanımızda’ diye başlardı. ‘Şuralardan at arabası tıkır tıkır gider, buralardan sular şırıl şırıl akar, şu dallarda kuşlar cıvıl cıvıl öter, ıhlamurlar ve güller baharda mis gibi kokardı’… Şehrin aklı mı daha üstündür yoksa insan aklı mı? İnsanoğlu altmış yıllık ömrüne beş duyusundan daha fazla his sığdırır aslında. Öyle ki; bakar ve görür, duyar ve hisseder, dokunur ve rayihasını alır. Şehir yaşamına şahitlik eden her mekan sokaklarıyla, çarşısıyla ve mimarisiyle insanoğlunun tüm duyularını eş zamanlı olarak harekete geçirir ve en nihayetinde insanoğlunun altmış yıllık ölümlü aklı kuş misali bu dünyadan göçüp gittiğinde şehrin aklı miras kalır şehrin hafızasına.
11-12 Aralık’ta düzenlenecek olan GBf2021 Şehir Kültürü Oturumumuzda bize ait şehir medeniyetimizin değerlerinden ve şehirlerin geçmiş hafızalarından ilham alacağız ve yeni şehirler için yeni bir dil olan dijitalliği konuşacağız.