Sevgi Salman Ünver

Girişimcilik Oturumu

(Genomedis Biyoteknoloji Kurucusu/Öğretim Görevlisi/Biyogirişimci/İlaç ve Biyoteknoloji Danışmanı) 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Lisans ve 2000 yılında da Yüksek Lisans derecesini almıştır. Dupont şirketinin ‘Genç Bilim İnsanı Geliştirme’ bursu ile ABD’de University of Delaware’de PhD programına devam etmiştir. İlaç sektöründe çalışma hayatına Pharmarcia/Pfizer İlaç’da Klinik Araştırmalar Sorumlusu olarak başlayan Sevgi Salman Ünver, 16 yıl boyunca ilaç sektörünün önemli uluslararası firmalarında (Pharmarcia/Pfizer İlaç, Serono, Merck Serono, MSD İlaç) medikal, klinik araştırmalar, pazarlama, satış ve iş geliştirme bölümlerinde üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışmış, Montero A.Ş.’de Genel Müdürlük yapmıştır. Bilim ve Teknoloji Girişimciliği, Sağlık, Bilişim ve Biyoteknoloji konularında hızlandırıcı programlarda (ürün geliştirme, iş modeli oluşturma, pazarlama ve iş planı hazırlama, pazara erişim, pazarlama yönetimi, dijital pazarlama, uluslararası pazarlara açılma ve işbirliği geliştirme modelleri alanlarında) eğitmenlik ve mentorlük yapmaktadır. Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nde Biyogirişimcilik lisansüstü programında biyogirişimcilik dersini vermiştir. Boğaziçi Üniversitesi’nde Biyogirişimcilik dersi vermeye devam etmektedir. “Adım Adım Biyogirişimcilik: Biyoteknoloji Girişimci Ve Yatırımcılarına Yol Haritası” ve pandemi sürecinde yayınlanan “Biyoteknoloji Çağına Hoşgeldiniz” isimli kitapların editörlüğünü Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz ile birlikte yapmıştır.

16:00-17:00

12 Aralık Girişimcilik Oturumu

Girişimcilik Oturumu

Fikirden Aksiyona Geçmeye Hazır mıyız? 

 

Her şey bir fikir ile başlar. Bugün çalışma masanızın üstündeki her alet, şehrinizde günlük yaşamın sürdürülmesine imkân sunan altyapı, tarladan soframıza gelen her ürünün mekanik ve biyolojik serüveni, bebeklikten yaşlılığa canlı yaşamının bedensel ve ruhsal sağlığını devam ettiren makro ve mikro ürünler… Tüm bunlar ya bir ihtiyaç halinden doğan gereklilik sonucu tasarlanmış ya da bir soruna çözüm olarak üretilmiştir. İnsanlığın kırılma noktası da hep bir fikirle başlamıştır. Ya o fikir bir yankı bulamamış tarih sayfasının satırları arasında silinip gitmiş ya da o fikir uygun bir bilimsel mekan, fikirsel zaman ve inovatif bir insan ile rastlaşmış ve bir çarpışma ile aksiyon almıştır. 

 

11-12 Aralıkta düzenlenecek olan GBf2021 Girişimcilik Oturumumuzda insanlığın fikirden aksiyona geçişindeki yeni söylemleri paylaşıp, üretimdeki yeni bilim dilini tartışacağız.