Geçmişten ilham alıp geleceğe yön verenlerin sahnesi Geleceğin Bilimi Forumu’19 bu sene Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde dördüncüsünü gerçekleştirmenin heyecanını yaşarken farklı alanlardan lisans, lisansüstü ve lisans öncesi öğrenciler ile alanında uzman hocaları bir araya getirmeyi hedeflemektedir.
Değişimin hem özümüze dönüşle hem de geçmişe ait bilgilerin bugüne aktarılmasıyla gercekleşeceğine inanıyor ve bu uğurda bize örnek olmuş değerli bilim insanlarımızın izinden gitmeyi kendimize görev biliyoruz. Multidisipliner yapımızı sahnede, sergi alanlarında, atölyelerde ve etkileşim alanlarında görebileceğiniz bu bilim festivalinde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız!
Dr. Orhun Hasekioğlu
Dr. İbrahim Baker
Doç. Dr. Lokman Kuzu
Moderatör – Dr. Mehmet Serdar Tufan
İbrahim Hakkı Yiğit
Ahmet Yılmaz
Doç. Dr. Yusuf Civelek
Moderatör – Dilara Karasız
Ece Kuray
Evren Yıldırım
Prof. Dr. Levent Kurnaz
Moderatör – Zeynep Altınbaş
Dr. Öğr. Üye. Muhammed İkbal Alp
Prof. Dr. Sabahattin Aydın
Moderatör – Dr. Öğr. Üye. İlker Köse
Müzik (Big Bang Orkestresı)
Prof. Dr. Talip Alp
Afşar Akal
Dr. Öğr. Üye. Nülüfer Köylüoğlu
Dr. Yusuf Yücel
Dr. Ersin Alaca
Moderatör: Prof. Dr. Melih Bulut
Prof. Dr. Nezih Hekim
Prof. Dr. Adil Merdinoğlu
Prof. Dr. Cengizhan Öztürk
Moderatör: Özge Uçar
Celalettin Çelik
Muhammet Mağ
Dr. Oya Akman
Moderatör – Saliha Aydın Turgut
Batuhan Tosun
Dr. Mehmet Serdar Tufan
Dr. Öğr. Üye. Mehmet Bedii Kaya
Moderatör – Ali İlker Yüceer
Dr. Ömer Koçak
Uzm. Dr. Adnan Develioğlu
Moderatör – Dr. Öğr. Üye. İlker Köse
Semra Bilici
Orhan Gazi Gökçe
Halil İbrahim Uzun
Moderatör – Ayşe Çakır
Dr. Öğr. Üye. Elif Gültekin
Dr. Öğr. Üye. Mahmut Tokaç
Prof. Dr. Ayten Altıntaş
Moderatör – Dr. Öğr. Üye. Ali Timuçin Atayoğlu
Dr. Öğr. Üye. Öznur Sevme
İbrahim Demirel
Prof. Dr. Kerem Alkin
Moderatör – Nurullah Mahmut Dündar
Muhammet Fazıl Kanyılmaz
Serkan Ünsal
Ercan Gümüş
Dr. Yavuz Selim Sıla
Moderatör – Rukiye Kaya
Büşra Ayaz
Demet Köroğlu
Banu Köse
Sertan Doğru
Hayri Atak
Zeynep Ürper
İhsan Eken
Zehra Aktan
Numan Eyüpoğlu
Ömer Faruk Alp
Funda Öztürk
Talha Pınar
Sevilay Sitrava
Bahar Güntekin
Büşra Ayaz
Demet Köroğlu
Banu Köse
Sertan Doğru
Hayri Atak
Zeynep Ürper
Sümeyya Uslu
Sümeyya Uslu
Furkan Filiz
Ahmet Ekrem Çelikel
Simge Vurgun
Seda Soylu
Hülya Şensoy
Müjgan İşler
Merve Avli
Gökhan Faruk Ünal
Eftal İnan
Nihal Kocaağa
Dilara Zeynep Ünal
Merve Doğan
Mehlika Çakan
Bora Ersezen
Osman Korkmaz
Kerem Yılmaztürk
Aydan Ermiş
Mustafa Yalap
Gözde Çimen
Oya Komar
Fırat Neziroğlu
Osman Arayıcı
Dr. Yavuz Selim Sılay
Okan Kuğuoğlu
Hüseyin Kuyulu
Bora Ersezen
Sena Öksüz
Hayri Atak
Zeynep Ürper
Hamdi Ergül
Nazmiye Atalan
Dilara Zeynep Ünal
Merve Doğan
Süedanur Özden
Ahu Kopan
Ediz Tokabaş
Engin Uzun
Ayşenur Öztürk
Emre Öztürk
Betül Ceylan
Hüma Bakır Doğru
Zeynep Ürper
Sevban Bayırlı
Ebrar Özel
Mehlika Çakan
Genetik ve Biyoteknoloji Oturumu
Milli Teknoloji Hamlesi Oturumu
Dr. Orkun Hasekioğlu, Elektrik, Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği dalında BS, MS (Caltech) ve PhD (RPI) derecelerine sahip olup, sinyal işleme, iletişim sistemleri ve ağlarında uzmanlaşmıştır. TÜBİTAK’a katılmadan önce Caltech ve RPI’da akademiye katılan Dr. Hasekioğlu, General Electric’in Ar-Ge Merkezi’nde Schenectady, NY’de araştırma mühendisi, Moren Communications’in CHEMI Inc. ürün geliştirme ve AIT Inc, Başkan Yardımcısı ve daha sonra Başkan ve ortak olarak görev yapmaktadır. Bir mühendislik AR-GE ve danışmanlık hizmetleri şirketi olan AIT’de ekibi, ileri teknolojik ürünlerin tasarım, analiz ve testlerinde yer aldı. Dr. Hasekioğlu, ardında, etkin bakım operasyonları için etkin ve yenilikçi Aircraft MRO IT Teknolojileri geliştirmekten ve uygulamaktan sorumlu CIO olarak THY Teknik’e katıldı. Hasekioğlu, halen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı TÜBİTAK Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Araştırma kurumlarından ve uluslararası ilişkilerden sorumludur.
Milli Teknoloji Hamlesi
1974 yılında Karapınar (Konya)’da doğdu. 1997 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinden mezun oldu. 2000 yılında New York Renaissance bursu ile Syracuse Universitesine master ve doktora çalışmaları için gitti. Doktora çalışmaları sırasında RF/Mikrodalga firmalarında (PPC, General Microwave) yarı zamanlı olarak çalıştı. 2005 Ekim-2006 Mart tarihleri arasında The University of Mississippi’de (Oxford, MS) misafir hoca olarak çalıştı. Doktora sonrası Türksat 3A projesi kapsamında Fransa Toulouse ve Cannes’da 2008 yılına kadar bulundu. 2008-2011 yıllları arasında Türksat’ta Kablo TV Platform Geliştirme bölümünde direktör olarak görev yaptı. 2011 yılında kendi isteğiyle bölümden ayrıldıktan sonra Ar-Ge bölümüne geçti. 2012 yılında Türksat 4A ve 4B uydu projeleri için Kamakura (Tokyo, Japonya)’da çalıştı. 2014 yılının başında Tübitak Uzay’a Enstitü müdürü olarak atandı. Üniversiteler dahil çeşitli platformlarda uydu ve uzay konularında ders vermekte, gençlerin konuya ilgisini artırmaya çalışmakta, üniversitelerde danışmanlık yapmaktadır.
Girişimcilik Oturumu
1986 Denizli doğumlu Ercan Gümüş, 2008’de Yeditepe Üniversitesi endüstri mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Özyeğin Üniversitesinde 2015 ‘te tamamladı. 2006 yılında arkadaşlarıyla Marketimden.com ‘i kurdu. 2008 yılında ayrılarak Vegatel Communication Services’ de ürün geliştirme müdürü ve iş geliştirme şefi olarak görev yaptı. 2010 yılında burdan ayrılarak HUAWEİ Technologies’ de iş geliştirme müdürü ve terminal satış müdürü olarak yer aldı. 2012’de Manggis Information Systems’ de CEO / Yönetici Ortak, Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu. 2015 yılında Cool Digital Solutions’ u kurarak tek başına devam etme kararı aldı. Şuan da Cool Digital Solutions olarak servis sağlayıcılar için kolay kullanımlı görüntülü görüşme platformu olan 11sight’a ortak oldu ve kendisi şuan 11sight’ ın Türkiye Ülke Müdürü’dür.
İstihdam Meselesi ve Gençlik Oturumu
İnsanı seven, dürüstlüğü ilke edinmiş, öğrenmeyi ve çalışmayı seven, pozitif, güler yüzlü, saygılı, objektif, iletişim gücü yüksek, çalışma arkadaşlarının fikirlerine önem veren, ekip çalışmasında başarılı ve yeni fikirler ortaya koyabilen, farklı yorumlara her zaman açık, hedeflerine ulaşmada azimli ve kararlı bir şekilde yol alan bir ekonomist. “Topuklu Ekonomist” adıyla bir kitap yayınlayarak kadınların sesi olmaya çalışma amacında…
Dr. Öznur Sevme, kadının varoluşunu “Dünya ve sosyal hayatın üretken, barış yanlısı, dost, çözüm odaklı, gülmenin yaraştığı, mutluluk hedefli türü” şeklinde anlamlandırıyor. Topuklu ekonomistleri; hatırnaz, sıcak, üretken, kaderine yön verebilen güzel kadınlar olarak tanımlayan Dr. Öznur Sevme, baş koyduğu yolda öncelikli olarak imkansızlıkları olan aile ve toplum ekonomisini güçlendirmeye çaba gösterecek kadın girişimcileri destekleyen bir misyona sahip. “Keşke, keşke bugün, bütün gülen, ağlayan, zorda, karanlıkta, açlıkta, soğukta, zorbalıkta, yetimlikte, sevgisiz el evinde, bulunan, tüm kadınlara bir sesle ulaşabilsek. Birbirimizi sever, besler, destekleriz biz diyebilsek.” sözleriyle katıldığı toplantılarda ve eğitimlerde bu kaygısını sık sık dile getiriyor. İnsanların birbirine ve dünyaya yetebilen tek canlı türü olduğunu ifade eden Dr. Sevme, içlerinden birinin öyküsünden bütünün ilham alabileceği, dinlenilen var oluş hikâyelerinden etkilenip, çekingen ve dingin kalınan bir durumda olan kadınların güçlenip ileri adımlar atacak gücün bulunmasını desteklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Eldeki kaynakların büyüklüğünü önemsemeden var olmayı bilerek insanların birbirine iyi gelecek öğrenmeler ve tanıdıklıklar kazanmasına rehberlik ediyor.
İAÜ İşletme Yönetimi Öğr. Gör. Öznur Sevme de girişimci kadınlara şu tavsiyelerde bulunuyor: “Kendimizi ve çevremizi güçlendirmek, çoğaltmak, yeni ürünler ortaya çıkarmak, elde ettiğimiz maddi ve manevi güçle uzun ve kalıcı adımlar atmak öyle gurur verici ki… Tüm girişimcilerin bu başarı öykülerinden ilham alarak, var oluş hikâyelerinden etkilenip, daha güçlü adımlar atmalıyız. “Bir” olup nice güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkarmalıyız.”
İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Anabilim Dalında Muhasebe Denetim, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İktisat Bölümü üzerine eğitimlerini tamamladıktan sonra Varna Free Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği üzerine doktorasını yapmıştır.
Kariyer hayatı boyunca Finans Sorumlusu, Eğitim Planlama Sorumlusu olarak görevler yapan Dr. Öznur Sevme, halen İstanbul Aydın Üniversitesinde Öğretim Görevlisi ve KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitmenliği, TTPYO’da ise Girişimcilik Mentorluğunu sürdürmektedir. Genel Muhasebe, Genel Ekonomi, Muhasebe Denetimi ve Mali Analiz, Girişimcilik, Konaklama İşletmelerinde Finansal Yönetimi, Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri, Finansal Yönetim, Finansal Muhasebe ile Uluslararası Ticaret Finansı dersleri vermektedir.
Balkan Üniversitesinden Finansal Hizmetler, Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi, Stratejik Pazarlama, İstanbul Aydın Üniversitesinden ise Girişimcilik Eğitimi, Kurumsal İletişim Uzmanlığı, Medya Akademisi ve Eğiticinin Eğitimi sertifikalarına sahiptir. 1999 Depreminde Gönüllü Caritas Çalışanı ve Üstün Başarı Ödülüne layık görülmüştür. İyi derecede İngilizce ve Osmanlıca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
İntegratif Tıp Oturumu
Dr. Öğr. Üyesi Elif Gültekin 2010 yılında Viyana Tıp Üniversitesi’nden mezun olmuştur. 2012-2016 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda Tıp Tarihi ve Etik alanında doktora eğitimi almıştır. 2011-2014 yılları arasında Eyüp Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak; 2014-2017 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2017 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Akademisyen
Prof. Dr. Kerem Alkin İstanbul Üniversitesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. Akademik kariyerine 1987 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde başlamıştır. 2010-2013 yılları arasında Bloomberg HT kanalının genel yayın yönetmenliğini yapan Alkin, çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı ve rektörlük görevlerini yürütmüştür. Ocak 2017-Eylül 2018 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kuruluğu üyeliği, Kurumsal Yönetim Komitesi görevinde yer almıştır. 2009 yılından bu yana Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD) başkanı, 2015 yılından itibaren İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim üyesidir. Türkiye İhracat Meclisi(TİM) genel sekreteri olan Alkin, Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.
Girişimcilik Oturumu
2000 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 5 yıl Baylor College of Medicina’da Houston, Texas’da Akademisyen, araştırma direktorü olarak çalıştı. MD Anderson Kanser merkezinde Amerikan Ulusal Saglık Enstitüsünün (NIH) sübvanse ettigi Physician Scientist Training (Doktor bilim adamı eğitimi) programına katıldı. Akademisyenlikten endüstriye başarıyla geçiş yaptıktan sonra, 2010 yılında Wall Street Journal tarafından Amerika’nın en iyi 2. Executive MBA’i seçilen Washington Üniversitesi, Olin Business School’da master yaparak Strategy, Marketing, Business ve Leadership eğitimi aldı. 2013 yılına kadar Amerika’da ilaç endüstrisinde üst düzey yönetici olarak çalıştı.
7 yıl Almanya, 14 yıl Amerika’da yaşadı. Türkiye’ye dönme kararı aldıktan sonra ICG (İstanbul Consulting Group) adına Dünya Bankası Projesi kapsamında T.C Sağlık Bakanlığında danışmanlık yaptı. AİFD (Araştırmacı İlaç Firmaları Derneğinde) Pazar Erişim ve Sağlık Politikaları Direktörü olarak sektörü temsil etti.Siemens Healthcare’in Türkiyedeki en büyük distribütörü olan bir firmanın genel müdürlüğünü yaptı. ICG(İstanbul Consulting Group) AŞ olarak Kamuyla ilişkiler hizmeti vermekte ve çalışmalarını Sağlık, Enerji, Savunma ve Finans alanlarında yürütmektedir. Türkiye’nin ilk faizsiz melek yatırım ağı kuruluş ve akreditasyon çalışmalarını ve yeni fonların kuruluş süreçlerini Şubat 2019’dan itibaren yürütüyor. Türkiye’de çok sayıda BSTB onaylı Ar-Ge merkezi ve Üniversitelerde hızlandırıcı programlar ve kuluçka merkezleri açmaktadır.
Rutgers Üniversitesi İnovasyon ve Eğitim Bölümü’nde Danışmandır.İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Sağlık Kuluçka Merkezi BioCube’un 15 Mayıs 2018’de kuruluş altyapısını hazırlamıştır. Girişimcilere finans sağlayan bir kuruluş olan FasterCapital Türkiye Partneri, Japon Sumitomo Grup/Expel İlaç, Endüstri Medikal, Archem Diagnostik, Diagen, Hekim İlaç gibi çok sayıda firmanın Kurumsal İlişkiler direktörüdür. Pazar Erişimi, Teknoloji transferi,Sağlık Ekonomisi, Ar-Ge, Tıbbi malzeme ve ilaç sürecinde hem akademi hem endüstri boyutundaki tecrübesinden dolayı Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne (National Institute of Health) danışmanlık ve hakemlik pozisyonlarında hizmet veriyor. Merkezi Amerika’da olan Society of Physician Entrepreneur (SoPE) Turkey Başkanı, Sağlık- Der Danışma Kurulu ve Dünya İslam Sağlık Birliği’nde Sağlık Dernekleri Federasyonu’nu temsilen Konsey Üyesi, Turkish-American Pharmacist Association Yönetim Kurulu üyesidir.
Evli ve 2’si kız 3 çocuk babası olan Dr. Sılay iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilmektedir.
Yitik Estetik Oturumu
1972, Tokat doğumlu Ahmet Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’ nde lisans, Mimar Sinan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Restorasyon Bölümü’nde de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitimini tamamladığı 1994 yılından beri çeşitli ofislerde proje yöneticisi ve şantiye sorumlusu olarak çok sayıda projede görev aldı. Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü I. Bina projesi, 2002 yılında 8. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri, Yaşam Çevresi Ödülü’ne layık görüldü ve 2004’te Dolapdere Kampüsü II. Bina projesi, Yapı Ödülü’ne aday gösterildi. 2014 yılında toki “Yedi İklim Yedi Bölge Ulusal Mimari Proje Yarışması” Güneydoğu Anadolu bölgesi için birincilik ödülüne layık görüldü. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisidir.
2005 yılında kurulan Mİ’MAR MİMARLIK LTD.ŞTİ. ofisi kurucu ortağıdır.
İstanbul Mimarlar Odası, Turing Türkiye Otomobil Kurumu ve kültür konseyi derneği Üye Olduğu Kurumlardır.
Kültüre Dokunuş Oturumu
1976 yılında Erzurum’da doğdu. 1996-1998 Ressam Haluk Güçlü ’den Resim Dersi aldı. 1996-2000 Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Tezhip Bölümü’nü birincilikle bitirdi. 2003-2013 Hattat Hasan Çelebi’den Talik yazı meşk ederek bu yazı dalından icazet aldı. Verdiği Eğitimler ve Yürüttüğü Projeler:
2000-2001 kendi kurduğu “Fasl-ı Gül” Sanat Evinin de Hat,Tezhip, Minyatür dersleri verdi.
2000 yılında Erzurum Sanat Evinde Sanat Müdürlüğü ve Sanat Yönetmenliği yaptı.
2008 yılında Bursa’da Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Atölyesi’nde tezhip eğitimine başladı ve
2011yılında eğitimini tamamlayarak, yetiştirdiği talebelerine eğitimini devretti.
2010 yılında Diyarbakır’da açılan Geleneksel Sanatlar Okulu’nda tezhip eğitmenliği yaptı.
2010 yılında İstanbul’da kurulan “İstanbul Kültür Sanat Meclisi”nde müdür olarak vazife aldı.
2011 yılında Winter Universiade Erzurum Kış Oyunlarında;”Kadim Şehrin Sanatkarları”
projesiyle aktif rol aldı.
2011 – 2012 yılında “Gelenekten Geleceğe Türkiye Buluşmaları 1 ve 2 ” Projesini gerçekleştirdi.
2012 yılında “Noktanın Ustaları Sergisi ”küratörlüğünü yaptı.
2012 yılında Akdeniz Üniversitesi 1. Uluslararası Kitap Sanatları Sempozyumu Sergisi
düzenleme kurulu üyeliği yaptı.
2012-2013 yıllarında Ankara Keçiören Belediyesi Estergon Kalesi Kültür Merkezi’nde kurulan
İslam Sanatları Nakışhanelerinde tezhip eğitmeni ve sanat danışmanı olarak görev aldı.
2016 yılında DemArt İslam sanatları Galerisi kurucu ve sanat danışmanlığı
2017 Eskader Klasik Türk Sanatları dalında özel ödüle layık görülmüştür.
2018 Erzurum çat ilçesi çat Belediyesi islam Sanatları Müzesi kurucu ve sanat danışmalığı
2019 Beylerbeyi sanat da sanat danışmanlığı ve sanat koordinatörlüğü.
Yurtiçi ve yurtdışı birçok özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı; Üsküdar’da ki atölyesinde talebe yetiştirmeye eser üretmeye devam etmektedir.
Ekoloji Oturumu | İklim Krizi
İstanbul doğumlu olan Prof. Dr. Levent Kurnaz, Boğaziçi Üniversitesi’nden 1988’de Elektrik/Elektronik Mühendisi, 1990’da Elektrik/Elektronik Yüksek Mühendisi ve Fizik, 1991’de University of Pittsburgh’dan Fizik Yüksek Lisans ve 1994’de Fizik Doktorası diplomasını aldı. 1995-1997 yılları arasında Tulane University Kimya Bölümü’nde doktora sonrası araştırmalar yaptı. 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2005 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Kurnaz’ın 1 uluslararası kitabı, 32 uluslararası bilimsel makalesi ve kitap bölümü, tamamlanmış ve devam eden 27 Yüksek Lisans, 9 Doktora tez danışmanlığı bulunmaktadır. Prof. Dr. Kurnaz Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nü yürütmektedir.
İntegratif Tıp Oturumu
1963 yılında Ordu, Ünye’de doğdu. 1979’da Ünye Lisesi’nden, 1985’te İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Deontoloji ve Tıp Tarihi Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 2002-2003 tarihleri arasında İstanbul 112 Ambulans Komuta Merkezi Başhekimliği, 2003-2009 arasında Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü ile 2009-2013 arasında İstanbul Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerinde bulundu. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı üniversitenin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.
İVEK İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı Mütevelli Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, SAYADER Sağlık ve Yaşam Derneği ile Türkiye Tıp Akademisi derneklerinde Yönetim Kurullarında üyelikleri devam etmektedir.
Sağlıkta Yapay Zeka Oturumu Moderatörü | Tıpta Yapay Zeka
09.01.1954 doğumlu. Ankara Fen Lisesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Aynı fakültede çocuk cerrahisi ihtisası yaptı ve doçent oldu. 1984’de İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde Çocuk Cerrahisi Kliniğini kurdu. 1997’den itibaren International Hospital, Anadolu Sağlık Merkezi, Yeditepe Üniversitesi Hastanelerinde başhekimlik yaptı. 2005’te Profesörlüğünü aldı. Başkent Üniversitesi Marmara Bölgesi Genel Koordinatörlüğü ve Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Hastane Dergisinden Yılın En İyi Hastane Yöneticisi Ödülünü, Hospital Manager Dergisinden de Yaşam Boyu Başarı Ödülünü aldı. Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneğinin bir süre başkanlığını yürüten Dr. Bulut sağlıkta inovasyon, yapay zeka, nadir hastalıklar ve yaşlılık konularında gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır. Yaşlı Dostları, Sağlıkta İşbirliği Platformlarının kurucusu, Hedef Nobel İnsiyatifinin ve Sağlıkta Yapay Zeka Grubunun aktif bir üyesidir.
İstihdam Meselesi ve Gençlik Oturumu |
Yitik Estetik Oturumu |
1973 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. 1995 yılında Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu ve aynı yıl aynı bölümde asistan oldu. Yüksek lisans tezini 1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde, Doktorasını ise 2005 yılında University of Pennsylvania’da verdi. Erciyes Üniversitesi’nin dışında Uludağ, Gebze Teknik ve Abant İzzet Baysal Üniversitelerinde öğretim görevlisi ve üyesi olarak çalıştı. Akademik çalışmaları mimarlık tarihi, kuramı ve eleştirisi üzerine yoğunlaşmıştır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Yeşil Science Kurucusu
Dr. Yusuf Yeşil, İstanbul Tıp Fakültesi mezunu, İstanbul Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya’da uzmanlık eğitimini yapmakta olan Dr.Yusuf Yeşil, üniversite öğrenimi boyunca Harvard Medical School ve Stanford University Medicine’da yaptığı stajlar sonrasında 2015 yılında “Yesil Science” isimli startup’ın kuruculuğunu yaptı. Yesil Science olarak sağlık alanında Arttırılmış Gerçeklik (AR) ve Yapay Zeka (AI) üzerine ürünler geliştiren Dr.Yeşil,gerek gözle görülemeyen moleküler süreçlerin AR teknolojisiyle anlaşılabilir kılmak, gerekse de AI teknolojisiyle sağlık alanındaki büyük veriden modeller geliştirerek tanı ve tedavide iyileştirici algoritmalar üzerine çalışıyor.
Milli Teknoloji Hamlesi Oturumu | Deneme
Dr. İbrahim Bekar, 1972 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1999’da yüksek lisans ve 2003 yılında doktora çalışmalarını Akron Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Kısa bir post-doc çalışmasından sonra 2003 yılında Intel Corporation`da teknoloji geliştirme mühendisi olarak çalışma hayatına başlamış ve bu şirkette 2014 yılına kadar Uzman Mühendis, Teknoloji Geliştirme Müdürü, Proses Geliştirme Müdürü gibi değişik görevlerde bulunmuştur. Daha çok Teknoloji Yönetimi ve İleri Üretim ve Proses Geliştirme konularında yoğunlaşmıştır.
2014 yılında TÜBİTAK Malzeme Enstitüsü Müdür Yardımcısı olarak Türkiye’ye dönmüş ve daha sonra da TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. Marmara Araştırma Merkezi’nde de sanayiye katma değer sağlayacak ileri teknolojilerin geliştirilmesi ve transfer edilmesi yönünde merkezin çalışmalarını yönlendirmek, stratejik projelerin koordinasyonunu yapmak gibi görevler üstlenmiştir. Bunun yanı sıra Avrupa birliği Ufuk 2020 NMBP (Nanoteknoloji, İleri Malzemeler, Biyoteknoloji ve İleri Üretim ve Proses) program komitesinde de Türk delegesi olarak bulunmuştur.
30 Ocak 2018 tarihli yönetim kurulu toplantısında İbrahim Bekar’ın Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanı ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlaması kararı alınmıştır.
Evli ve 3 çocuk babası olan Dr. İbrahim Bekar, İngilizce bilmektedir.
İntegratif Tıp Oturumu |
11 Haziran 1948 yılında Tokat’ta dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Konya’da tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini ise 1966-1970 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamlamıştır.
İstanbul üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp tarihi ve Deontoloji alanında göreve başlamıştır. başlamıştır. Ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji kürsüsüne geçmiştir. 1 Temmuz 1982 yılında doktorasını tamamlamıştır. 1996 yılında Profesörlüğe yükselmiştir. Ayten Altıntaş çalışmalarını Türk Tıbbi eğitimi konusunda yoğunlaştırmıştır. Osmanlı tıbbında derin araştırmalar yapmış bu araştırmalarını kitap haline getirmiştir. İstanbul üniversitesinde görev yaparken emekli olmuştur.
Daha sonra Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim dalı bölüm başkanı olmuştur. Sadece gül konusunda 40’ın üzerinde makale, 7 Türkçe, 1 adet de İngilizce kitabı bulunmaktadır. Hedefi, geleneksel tıptaki kadim bilgileri kullanarak ürettiği ve bir benzeri olmadığını bildiği bu şifalı ürünün tüm dünyada hakettiği yere gelmesi ve diğer üreticilere yol açması.
Kültüre Dokunuş Oturumu | NUN Architecture (Mimar)
1982’de Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun oldu, Mimar Sinan Üniversitesi’nde mimarlık eğitimini tamamladı. TRT Haber’de yayınlanan Gelenekten Geleceğe programını hazırlayıp sunmuştur. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde mimarî proje dersleri vermekte olan Çelik, Türkiye Tasarım Vakfı yönetim kurulu üyesidir. Mimarlık hayatına 2013’te kurduğu NUN | Architecture & Design’da devam ediyor.
Ekoloji Oturumu | Permakültür Nedir? Neden İnsanlık İçin Sağlıklı Topraklar Önemlidir?
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Evren Yıldırım, 2017’de Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün düzenlediği, Permakültür Tasarım Sertifikası (PDC) Kursu’na katıldı. Daha sonra Anadolu Meraları ve Savory Network tarafından düzenlenen Toprak Mikrobiyolojisi Çobanlığı Eğitimi tamamladı. 2017’de Geoff Lawton’ın yürütücülüğündeki Avustralya Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün Ürdün’de gerçekleştirdiği Çölü Yeşillendirme Projesi staj programına katıldı. 2018’de Yeni Zelanda Koanga Ensititüsü’nde üç aylık staj programına katıldı. Staj sırasında Biyoyoğun (Biointensive) Üretim Teknikleri ve Besin Maddelerince Zengin Gıda Yetiştiriciliği, Tohum Saklama eğitimlerini aldı. 2019’da Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün düzenlediği, Permakültür Tasarım Sertifikası (PDC) Eğitmen Eğitimi’ni tamamlayarak eğitmen ekibine katıldı.
Bilim ve Medeniyet Oturumu
1942 yılında doğan Talip Alp, The Pitman College of English (Londra) lisan okulundaki eğitiminin (1961-1962) ardından 1963 yılında Londra Üniversitesi, North-Western Polytechnic’ten Matematik, Fizik ve Kimya GCE Advanced Level sertifikalarını almış; Manchester Üniversitesi, Metalürji Bölümünde 1966 yılında lisans eğitimini birincilikle bitirmiş, 1970 yılında Doktora derecesini almıştır.
Talip Alp’in ilgi alanını Fiziksel Metalürji, Malzeme Bilimi ve Mühendislik malzemelerinin performansı oluşturmakta; termomekanik işlemler-iç yapı-malzeme özellikleri ve performansı arasındaki bağıntılar bilimsel araştırmalarının ana fikrini teşkil etmektedir.
Talip Alp, mühendislik malzemeleri Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde 1981-1990 yıllarında Manchester Üniversitesi Material Science Centre (Malzeme Bilimi Merkezi) laboratuvarlarında birçok konu hakkında bilimsel çalışma yürütmüştür. Talip Alp ayrıca, 19981999 tarihlerinde Florida State University (Tallahassee) High Magnetic Laboratories”de Dr. Hasçiçek’le süper iletkenler ve Dr. Garmistani ile Ar-Ge çalışmalarına katılmıştır.
Talip Alp’in mesleki tecrübeleri şöyle sıralanabilir: Manchester Üniversitesi Öğretim Asistanı (1966-1970); Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Metalürji Mühendisliği Bölümü (1970-1971); Devlet Planlama Teşkilatı, Müsteşarlık Araştırma Müşaviri (1970-1971); Türk Hava Kuvvetleri Tayyare Fabrikası, Döküm Mühendisi, Kayseri (1972-1973); Sabancı Holding, Ağır Sanayi Koordinatörü, İstanbul (1973-1975); Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii, Genel Müdür ve İdare Meclisi Başkanı, İstanbul (1975-1977), Devlet Planlama Teşkilatı, İktisadi Planlama Daire Başkanı, Ankara (1977-1978); Marmara Entegre Kimya Sanayii, Genel Müdür ve İdare Meclisi Başkanı (1977-1978); Sakarya Üniversitesi, Metalürji Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı; Malzeme Mühendisliği Doçenti, King Abdulaziz Üniversitesi, Cidde (1987-1980); Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı – Malzeme Mühendisliği Profesörü, King Abdulaziz Üniversitesi, Cidde (1988-2007); Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı, (2009- 2014). Talip Alp, Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcılığını yürütürken, aynı zamanda üniversitenin Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEK-MAR) ve sürekli Eğitim Merkezinin faaliyetlerini kontrol etmiştir. Günümüzde ise İstanbul Medipol Üniversitesi’nde (2014- ) bir süre Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yapmıştır.
1978-1980 yıllarında Türkiye Metalürji Mühendisliği Odası üyesi olan Talip Alp’in üyesi olduğu diğer meslek kuruluşları “The Institute of Metallurgists, London, England” (19671978); “Metal Society, London, England” (1967-1980); “The British Iron & Steel Institute, London, England” (1967-1974); “Turkish Chamber of Metallurgical Engineers, Ankara, Turkey” (1970-1980); “American Society for Materials International, Ohio, USA” (1982-to date); “Foundation for Science & Technology, Founding Member, Istanbul, Turkey” (1989); “Heat Treating Society, ASM, Ohio, USA, Founding Member” (1996-to date); “Forest Products Society, Madison, USA” (1997-1999) ve “Society for Wood Science & Technology, USA” (1998) şeklinde sıralanabilir.
Talip Alp, Manchester Üniversitesi Metalürji Bölümü’nde “Metal Alaşımların Isıl İşlemleri”, “Optik ve Elektron Metalografisi”, “Fiziksel Ölçme Teknikleri”; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği Bölümü’nde “Fiziksel Metalürji”; Sakarya Üniversitesi’nde “Fiziksel Metalürji”, “Malzeme Bilimi ve Mühendisliği” ve “Korozyon”; Kral Abdülaziz Üniversitesi, Kimya ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde “Malzeme Bilimi ve Mühendisliği”, “Malzeme Teknolojisi”, “Malzeme Seçimi” ve “Üretim Metalürjisi”; Fatih Üniversitesi’nde “Malzeme Bilimi ve Mühendisliği” ve “İmalat Usulleri” derslerini vermiştir. İstanbul Medipol Üniversitesi’nde, Malzeme Bilimine Giriş, İmalat Usulleri ve Teknoloji, Toplum & Profesyonel Gelişim olmak üzre birçok ders vermektedir.
Birçok uluslararası nitelikli sanayi projesi ve yatırım çalışmalarında görev yapan Talip Alp’in çok sayıda uluslararası yayının yanı sıra basım aşamasında olan “Properties and Selection of Engineering Materials”, “Introduction to Materials Science and Engineering” ve “Fundamentals of Extractive Metallurgy” başlıklı üç kitabı bulunmaktadır.
Evli ve üç çocuk babası olan Prof. Dr. Talip Alp, 12 Eylül 2011 tarihinden itibaren TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.
Moleküler Biyolog
Cihan Taştan, 2011’de ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden ‘Yüksek Şeref’ öğrencisi olarak mezun oldu. Aynı yıl, New York Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji-İmmunobiyoloji alanlarında
Doktora çalışması yapmak üzere tam burslu olarak hak kazandı. Özellikle insan bağışıklık sistemi hücreleri ve vücudumuzda bulunan bakteri türleri arasındaki ilişkiler üzerinde Doktora tez çalışmasını Eylül 2017’de tamamlayarak Ph.D. (Doktora) ünvanını aldı. 2015 Ocak ayında The Jackson Laboratory-Genomic Medicine Enstitüsünde Pre-Doctoral Associate ünvanıyla araştırmalarına devam etti. Ve insan bağışıklık sistemi hücrelerinde CRISPR genom modifikasyonu tekniklerini geliştirme projesinde görev aldı.
Doktora çalışmasında, insan bağışıklık sisteminin şimdiye kadar tespit edilmemiş mikropları tanıma mekanizması üzerine bulgular keşfetti ve bilimsel makalesini Mucosal Immunology dergisinde 2018 Kasım’da (1935-3456, 11, 6, 1591-1605) yayınladı. Ayrıca CRISPR genom modifikasyon teknikleriyle insan bağışıklık sisteminin çalışma mekanizmasını anlamak ve bu yöntemle, kansere karşı daha dirençli ve etkili bir saldırı geliştirebileceğini anlatan bir diğer bilimsel makalesini de The Journal of Immunology dergisinde 2018 Eylül’de (0022-1767, 201, 5, 1586-1598) yayınladı. Bu çalışmalardan yola çıkarak Ekim 2017’de kanser türlerine karşı genetiği değiştirilmiş CAR-T hücre terapileri ve genetik hastalıklara (örneğin, Duchenne Musküler Distrofi) karşı genetik tedaviler üretmek üzere Acıbadem LabCell Hücre Laboratuvar’ında AR-GE Birim Sorumlusu olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Sentetik biyoloji, genetik mühendisliği ve moleküler biyoloji alanında lisans ve doktora dönemlerini kapsayan geniş bir bilgi ve tecrübeye sahiptir. Hâlihazırda, dijital verilerin DNA dizileri içerisinde depolanabileceği fikrini (HiDNA) geliştirerek önderlik yapmaktadır. Aynı zamanda genetik tedavilerin vücut içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik ikinci startup’ı HiGen, gen transfer virüsleri üretmektedir.
Sağlıkta Yapay Zeka Oturumu | Göz Hastalıkları ve Yapay Zeka
İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu. 2002 yılında İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndaki öğrenimini tamamladı ve Türkiye Diyabet Cemiyeti, Diyabet Hastanesinde çalışmaya başladı. 2005-2016 yılları arasında Retina Hastalıkları Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı olarak görev aldığı Dünyagöz Hastaneler Grubunda Dünyadiyabet, Gözümüz Sporda, Biyonik Göz-Argus II Retinal İmplant, Nadir Hastalıklar European Reference Networks akreditasyonu, Orbis Flying Hospital ile İşbirliği ve Vodafone Teleoftalmoloji Programı projelerini hayata geçirdi. 2016 yılından itibaren Liv Hospital Ulus’da Göz Hastalıkları Uzmanı, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda Dr Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2018 yılında İstinye Üniversitesi Tıbbi Yapay Zekâ Araştırma Uygulama Merkezini (TYZAUM) kurmuştur. Halen Türkiye Tıp Akademisi, Türk Oftalmoloji Derneği Glokom Birimi, Türkiye Farmakogenetik ve Bireyselleştirilmiş Tedavi Derneği, Sağlıkta Yapay Zeka Topluluğu ve YASTED’de çalışmalarına devam etmektedir.
Ekoloji Oturumu
Çöpüne Sahip Çık Derneği Koordinatörü. Ankara Üniversitesi S.B.F. İktisat Bölümü’nden mezun olan Ece Kuray, 1999 yılında Pamukbank’ta başladığı bankacılık kariyeri kapsamında 11 yıl boyunca, mali analiz ve tahsis birimlerinde görev almıştır. 2010 yılında sektörden ayrılarak, 2011 yılında Bilgi Üniversitesi Tasarım Yönetimi Sertifik Programı’nı, 2016 yılında Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamış olan Kuray, 2011 yılında kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren amberPlatform’da görev alarak sivil toplum alanında çalışmaya başlamıştır. Ece Kuray kuruluşundan bu yana Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nda görev yapmaktadır.
Siber Güvenlik Oturumu
Mehmet Bedii Kaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisansa kabul edilmiş ve “Teknik ve Hukuki Boyutlarıyla İnternete Erişimin Engellenmesi” başlıklı yüksek lisans teziyle 2009 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. 2009 yılında İngiltere’de bulunan Nottingham Üniversitesi’nde hukuk doktora programına kabul edilmiş ve 2014 yılında Sürdürülebilir Kamu Alımlarının Regülasyonu başlıklı teziyle hukuk doktoru unvanını almıştır.
Akademik kariyerime 2011 yılında Nottingham Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Kaya, 2014 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde İdare Hukuku öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Aynı dönemde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Bilişim ve teknoloji hukuku alanının müstakil bir ana bilim dalı olmasıyla birlikte, 2019 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Bilişim ve Teknoloji Hukuku Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır.
İnternet hukuku ve siber güvenlik hukuku alanları üzerinde çalışan Kaya, Bilişim ve Teknoloji Hukuku, Siber Güvenlik Hukuku, Dijital Demokrasi lisans ve İnternet Hukuku yüksek lisans derslerini vermektedir. Aynı zamanda, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü Müdürlüğü ile Bilişim ve Teknoloji Yüksekokul Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir. Network of Interdisciplinary Internet & Society Research Centers (Network of Centers) ve Global Internet Governance Academic Network (GigaNet) akademik ağlarına üyedir.
Girişimcilik Oturumu
Lisans eğitimini 1995 – 2000 yılları arasında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinde yaptı. 2000 yılında Ericsson Türkiye’nin kuluçka merkezi Crea-World’de yeni girişimlere proje yönetimi ve yazılım desteğinde bulundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaparken Turkcell’e transfer oldu ve ürün yönetiminden, proje yönetimine kadar çeşitli görevlerde bulundu. Shubuo markası altında da çeşitli servisler yönettikten sonra son 3.5 yılını iş geliştirme bölümünde Turkcell’in yeni iş alanları ile ilgili çalışmalar yaptı. Serkan Ünsal 2010 yılında dakick.com’u kurdu. Aksoy Internet Ventures’dan yatırım aldıktan 3 yıl sonra şirketini satan Serkan Ünsal’ın “Dijital Girişimcilik Rehberi”, “Silikon Vadisi ve Girişimcilik”, “Dijital Girişimcilik 101” ve “Dijital Girişimci için Ürün Yönetimi” adında dört kitabı da var. Çeşitli üniversitelerde “Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi” dersleri de veren Serkan Ünsal halen 2015 yılında kurduğu yatırımcılara yönelik “startups.watch”u yönetmektedir.
Nurettin Topçu'nun İzinde Özel Oturumu |
1970 yılında Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde doğdu. Uzun yıllar çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrencilerle düşünce alanında sistemli okuma faaliyetleri yürüttü. Felsefe alanında akademik hayatını halen sürdürmekte olup, düşünce alanında çıkarımlarını YouTube üzerinden geniş bir kitleyle paylaşmaya devam etmektedir.
Girişimcilik Oturumu
Mehmet Fazıl Kanyılmaz, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Kandilli İlkokulu’nda, daha sonra Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Doğuş Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni 2005 yılında tamamlayan Mehmet Fazıl Kanyılmaz, medya kariyerine 2009 yılında Turkuvaz Medya Grubu’nda Yönetici Adayı (MT) olarak başladı. Minika çocuk kanalının kurulum aşamasında görev alan Kanyılmaz, 2011-2014 arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde sürdürdüğü eğitimi kapsamında University of California Los Angeles (UCLA) Film Production ve University of Southern California’da (USC) İletişim Yönetimi Master programlarını tamamladı.
Türkiye’ye döndükten sonra ATV bünyesinde çalışmaya başlayarak, kanalın Araştırma ve Planlama Biriminde Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2017 yılında Medya Müşteri Hizmetleri ve Pazarlama Müdürü olarak Nielsen’e transfer oldu. Burada TV, Radyo, Dijital, Basın, Açıkhava ve Sinema alanlarındaki ürün ve faaliyetleri yönetti. Nielsen’de Spor (Nielsen Sports) biriminin de başında bulunan Kanyılmaz, kariyerine Nielsen Medya Müşteri Hizmetleri ve Pazarlama Direktörü pozisyonunda devam etmektedir.
Genetik ve Biyoteknoloji Oturumu
Profesör Adil Mardinoğlu, lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesinden (2005) ve doktora derecesini manyetik ilaç hedefleme uygulamaları alanında İrlanda’daki Waterford Institute of Technology’den (2009) aldı. 2009- 2010 yılları arasında İrlanda’daki, Trinity College Dublin ve 2010-2015 yılları arasında İsveç’teki Chalmers University of Technology’de doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. İsveç’teki KTH-Royal Institute of Technology’de 2015 yılında yardımcı doçent ve 2018 yılında doçent olarak da çalışmalarına devam etti. 2016-2018 yılları arasında KTH-Royal Institute of Technology’de çeşitli kademelerde idari görevlerde bulunmuştur. 2018 yılında İngiltere’ deki King’s College London’da Profesör olarak çalışmaya başladı.
Profesör Adil Mardinoğlu, su anda King’s College London ve KTH-Royal Institute of Technology’de hesaplamalı biyoloji, moleküler biyoloji ve ilaç geliştirme alanında çalışan 30 araştırmacıdan oluşan bir ekibe liderlik etmektedir. Araştırma grubunun amacı, hücresel ağ yapıları biyoinformatik tabanlı hesaplamalı yöntemlerle ve sistem biyolojisi bakış açısıyla inceleyerek, hücrenin çalışma prensiplerine ve hastalık mekanizmalarına dair çıkarımlarda bulunmaktadır. Laboratuvarında kronik hastalıklar (şeker hastalığı, yağlı karaciğer hastalığı), Kanser ve Nörodejeneratif hastalıklar için yenilikçi ilaç ve erken tanı sistemleri geliştirmektir. Hastalıkların moleküler mekanizmalarını ortaya çıkarmak, yeni biyobelirteçleri ve ilaç hedeflerini belirlemek ve sonunda etkin tedavi stratejileri geliştirmek için biyolojik ağlardan faydalanmaktadır. Bu hastalıkların genom ölçekli verilerle (genomik, transkriptomik, proteomik) modellenmesinde moleküler etkileşim ağlarını (metabolik, protein etkileşim, sinyal etkileşim ve regülasyon ağları) kullanmaktadır.
Profesör Mardinoğlu, İsveç’teki İnsan Protein Atlası programı (https://www.proteinatlas.org/) dahilinde insan dokusu, hücre kompartımanları ve patoloji atlası ile uluslararası İnsan Hücre Atlası (https://www.humancellatlas.org/) programına katkıda bulunmuştur. Science, Cell Metabolism, Cell Reports, Cell Systems, Nature Communications, Nature Reviews Gastroenterology & Hepatology, PNAS, Molecular Systems Biology, Metabolic Engineering, Drug Discovery Today ve EbioMedicine gibi uluslararası hakemli dergilerde 100’e yakin araştırma ve inceleme makalesi yayınlamıştır. Toplam 7,180 atif almis ve H index’i 31 dir. Yağlı karaciğer hastalığı ve farklı kanser tipleri için yeni ilaçların geliştirilmesi ile ilgili patentleri vardır.
Profesör Mardinoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.
Genetik ve Biyoteknoloji Oturumu
1951 yılında dünyaya gelen Profesör Doktor Nezih Hekim, 1975 yılında İstanbul Üniversitesinde Kimya ve Fizik eğitimimi tamamladı. 1977-1978 yıllarında Bergen Tıp Okulu Hormon Laboratuvarında doktora öncesi bilim adamı olarak görev yaptı. 1975-1979 yıllarında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Biyokimya alanında uzmanlığını yaptı. 1979-1982 yıllarında Almanya’da bulunan Max-Planck Enstitüsünde deneysel endokrinoloji üzerine çalışmalar yaptı.2003 yılında Marmara Üniversitesinde biyokimya üzerine doktorasını tamamlayan Nezih Hekim İstanbul’da çeşitli üniversitelerde yardımcı doçentlik ve doçentlik ve profesörlük yaptı. 2019 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Biyokimya Ana Bilim Dalından emekli oldu.Nezih Hekim’in uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan 49 makalesi, uluslararası bilimsel toplanIlarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 40’tan fazla bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca kendisi Nörokimya çalışmaları ve uluslararası başarıları nedeni ile Psikiyatri Psikoloji Psikofarmakoloji Dergisi 3P (1997 yılı) Araştırma Teşvik Ödülü yarışmasında ikincilik ile ödüllendirilmiştir.
Geleceğin Sesi Özel Oturumu
İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını tamamladığı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimini sürdürmektedir. 2003-2009 arasında Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimliği Bilgi Sistemi, Merkezi Hastane Randevu Sistemi ve Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi (Sağlık-NET) gibi bilişim projelerinde danışman ve proje yöneticisi olarak çalıştı. Ardından sağlık sigorta sektöründe uluslararası bir şirkette (CGM) 5 yıl boyunca Ar-Ge Direktörü olarak görev yaptı. Çalışma alanları veri madenciliği, insan-bilgisayar etkileşimi ve yazılım mühendisliğidir. Halen Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü olarak görev yapan ve aynı üniversitede dersler veren Köse, evlidir ve bir çocuk babasıdır.
Yitik Estetik Oturumu
1972 yılında doğdu. 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Y.T.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Yapı Fiziği’nde , Klasik Dönem Osmanlı Cami Mimarisinin Akustik Yönden İncelenmesine Bir Örnek isimli, yüksek lisans tez çalışması yaptı.
1997-2005 yıllarında İstanbul Büyükşehir belediyesi, Planlama imar müdürlüğü , Tarihi çevreyi koruma müdürlüğü ve İstanbul Ulaşım A.Ş. ‘de mimar olarak çalıştı.
2007-2010 Yıllarında T.C.Kültür Ve Turizm Bakanlığı İstanbul Yenileme Alanları Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na Mimar Üye Olarak Görev Yaptı.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisidir.
2005 yılında kurulan Mİ’ MAR MİMARLIK LTD.ŞTİ. ofisi kurucu ortağıdır.
Sultanahmed Camii restorasyonu bilim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.
İstanbul düşünce vakfı mütevelli üyesi olup,İstanbul
Açılış: Gelecekten Sesler
Nurettin Topçu'nun İzinden
1985 yılında Tokat Basçiftlik'te doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Tokat'ta tamamlamış, 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisansını 2017 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde bitirmiş, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde ise doktora çalışmasına, Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise öğretmen olarak görevine devam etmektedir. Muhtelif zamanlarda Milli Gazete'de; Gözardı, Notlar, Mahalle Mektebi gibi dergilerde, Dünyabizim internet sitesinde yazılar yayımlamıştır. Çeşitli radyo ve televizyonlarda programlar yapmıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Sağlıkta Yapay Zeka Oturumu
Boğaziçi Üniversitesi İşletme lisans ve Liverpool Üniversitesi Uluslararası Finans ve Muhasebe yüksek lisans derecelerie sahip olan Akal, tıbbi yapay zeka ve blokzincir teknolojileri konusunda uzmanlaşmış Bloxperiment danışmanlık şirketinin kurucu ortağıdır. Afşar Akal kariyerine Queensland Sağlık Bakanlığıʼnda başlamış, Medicare Avustralya ve Dünya Sağlık Örgütü görevlerinden sonra on yıl Intelʼde Dijital Sağlık ve Yaşambilimleri biriminde çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. Daha sonra IBM Watson Health Tıbbi Yapay Zeka Ürün Grubu Türkiye, Orta-Doğu, Afrika Bölge Satış Direktörlüğü görevlerini üstlenmiştir.
Yitik Estetik Oturumu
1996 da Kahramanmaraş da doğdu. 2014 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 2019 da Fsmvü Mimarlık fakültesinden mezun oldu. Mimarlık kulübü başkanlığı yaptı. Niçinleri hiçbir zaman bitmiyor. “Nöromimari”, “Deneyimsel Mekanlar”, “Sinema ve Mimarlıktaki Mekan Algısı” ile ilgileniyor.
İntegratif Tıp Oturumu
Dr. Ali Timuçin Atayoğlu, 1971 İstanbul doğumlu. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1997-1998 yıllarında Londra’da staj yaptı. Amerikan Hastanesi’nde on yıl çalıştıktan sonra Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Aile Hekimliği ABD bünyesinde öğretim üyesi olarak görev aldı. Halen aynı üniversitenin Tıp Fakültesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ders koordinatörüdür. Kanıta Dayalı Tıp, Koruyucu Tıp ve Bütüncül Tıp konularında araştırmalar yapmakta olan Dr. Atayoğlu, Bütüncül ve Birleştirici Tıp Derneğine başkanıdır. 2008 yılında dünyanın önde gelen apiterapi uzmanı Prof. Fang Zhu’yu ziyaret etmiş ve sonrasında çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırarak ülkemizdeki üniversite bünyesinde ilk Apiterapi Merkezinin açılmasında aktif rol oynamıştır. İngiltere’de Apiceutical Research Center yönetim kurulu üyesi olan ve 2010 yılından beri Apiterapi Derneği başkanlığı devam eden Dr.Atayoğlu ve 2018 yılında Uluslararası Apiterapi Federasyonu başkanlığına getirilmiştir.
Genetik ve Biyoteknoloji Oturumu
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2018 yılında mezun oldu. Yüksek lisans derecesini, “Sağlık Sistemlerinde Yapay Zeka ve Robot Teknolojilerin Kullanımı” başlıklı teziyle kazandı. Yaklaşık 2 yıldır medya ve iletişim sektöründe görev yapan Özge Uçar, karmaşık bilimsel ve teknolojik kavramların basit şekilde anlatımı üzerine çalışıyor. 2018 Bahar döneminde Kadir Has Üniversitesi’nde verilen Teknoloji İletişimi dersinin asistanlığını yaptı. Gelecek trendleri, yeni teknolojiler ve medikal fütürizm üzerine TV konuşmaları ve çeşitli dergilerde yazıları bulunuyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı
Ekoloji Oturumu
Araştırmacı-Diyetisyen Altınbaş, Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli kurumlarda staj görevini tamamladı. Daha sonra Medipol Üniversitesi’nde BAP Destekleri Uzmanı ve HIMSS Denetleyicisi olarak görev yaptıktan sonra Enderun Girişimcilik Merkezi’ne transfer oldu. Başlıca ilgi alanları Sürdürülebilir Yaşam, Sürdürülebilir Beslenme, Permakültür, Sıfır Atık Yaşam, Doğal ve Ekolojik Kozmetik olan Zeynep Altınbaş sürdürülebilir sağlıklı beslenmeyi sürekli uygulanabilen keyifli ve mutlu bir standart haline getirmeyi hedefliyor
Dijital Hastane Oturumu
İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını tamamladığı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimini sürdürmektedir. 2003-2009 arasında Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimliği Bilgi Sistemi, Merkezi Hastane Randevu Sistemi ve Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi (Sağlık-NET) gibi bilişim projelerinde danışman ve proje yöneticisi olarak çalıştı. Ardından sağlık sigorta sektöründe uluslararası bir şirkette (CGM) 5 yıl boyunca Ar-Ge Direktörü olarak görev yaptı. Çalışma alanları veri madenciliği, insan-bilgisayar etkileşimi ve yazılım mühendisliğidir. Halen Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü olarak görev yapan ve aynı üniversitede dersler veren Köse, evlidir ve bir çocuk babasıdır.
Siber Güvenlik Oturumu
1977 yılında Kıbrıs’ta doğan Ali İlker Yüceer, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, Yönetim ve Organizasyon bölümünden mezun oldu.
Stanford Üniversitesi, Machine Learning and Artificial Intelligence alanlarında eğitimini tamamladı. Akabinde System Of Georgia Üniversitesi, Cyber security and Internet Of Things eğitimlerini alan Yüceer, Sakarya Üniversitesi, Bilişim Sistemleri yüksek lisans mezunu.
İş hayatına 1994 yılında başlayan Yüceer, 2019 yılına kadar çeşitli bilişim sektörü firmalarında bilgi teknolojileri yöneticiliği yaptı. Bu alanda sayısız sertifika ve yetkinlik belgelerine sahiptir.
Medipol Eğitim ve Sağlık Grubunda, 2019 yılının Mayıs ayında Bilgi Güvenliği Yöneticisi pozisyonunda göreve başlayan Ali İlker Yüceer, evli ve iki çocuğu bulunuyor.
İstihdam Meselesi ve Gençlik Oturumu
Haber Atölyesi
İzmir doğumlu Ediz Tokabaş, Galatasaray Üniversitesi ve Saint Michel de Montaigne Bordeaux 3 İletişim Bilimleri bölümlerinde lisans eğitimini tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Kurumsal İletişim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programına devam eden Tokabaş, GlaxoSmithKline ve Türk Hava Yolları iletişim ekiplerinde kazandığı deneyimlerinin ardından şu an global PR servisi B2Press’in yönetici ortaklığı görevine devam ediyor. İyi düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Tokabaş, gündelik hayat pratikleri ve teknososyoloji kavramı üzerine çalışıyor.
Mobil Fotoğrafçılık Atölyesi
Engin Uzun, dünyanın en iyi fotoğraf makinesi ile çalışan, yaptığı işi hastalık derecesinde seven titiz bir fotoğrafçı olarak nitelendiriyor kendini.Çektiği fotoğraflara yaklaşımı ise aslında çok basit. Uzun’un fotoğrafçılık ile ilgili tanımı şöyle: Sinema filmi çekenler dahi,2 saatte bütün her şeyi anlatmaya çalışıyorlar.Kısa film çekenler süper dahi yarım saate sığdırmak zorundalar anlatmak istediklerini.Reklam filmi çekenler 30 saniye…Ya fotoğraf çekenler? Tek karede işi bitirmek zorundalar.
Yeni Nesil Tasarım; Generative Design Atölyesi
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden 2018 yılında mezun oldum. Parametrik modelleme, mekan optimizasyonu ve BIM uygulamalarına odaklandığım lisans sürecinin ardından NYC GenX Design and Technologies şirketinde mimarlık stajıma başladım. Bina yapma eylemine orijinal, ekolojik ve ekonomik alternatifler oluşturmak için hesaplamalı tasarım araçlarının test edilmesi ve disiplinlerarası kullanımı konularında staj çalışmamı yaptım . Halen ayni ofiste, generative design yazılımlarının mimarlık alanındaki öğretimi ve araştırması odaklı sosyal medya platformları oluşturma ve uygulama paketleri geliştirme üzerine mimari çalışmalarımı sürdürmekteyim.
BIM ve Dijital İkiz Merkezli Proje Yönetimi Atölyesi
İTÜ Mimarlık Bölümünü bitirdi. 2 yıl boyunca Autodesk şirketinde öğrenci uzmanlığı ve öğrenci elçiği yaparak birçok yazılım atölyesi ve eğitim gerçekleştirdi. TRT kurumunda Incubation Specialist,Architect olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Türkiye Tasarım Vakfı ve BIM4TURKEY çalışmalarına destek olmaktadır.
BIM ve Dijital İkiz Merkezli Proje Yönetimi Atölyesi
Kıdemli BIM Mühendisi.
İTÜ’de inşaat mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesinde yapım yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Profesyonel sektörde BIM ve dijital mühendislik alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.
Psikodrama Atölyesi
1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler bölümünden mezun oldu. 1987 yılında İ.Ü. Çocuk Sağlığı Enstitüsünde “Adölesan İntihar Girişimlerinin Psikososyal Nedenleri“ konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1983-2005 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesinde çalıştı. Yetişkin ve gençlik sorunları bireysel ve aile terapileri, kanserli hastalara psikososyal destek ve yaşam kalitelerini iyileştirici rolleri ile bireysel, aile ve grup terapileri yaptı. Eğitimler verdi. Ulusal ve Uluslararası kongrelerde sunumlar hazırladı. 2000- 2006 yılları arasında, Dr. Abdülkadir Özbek Enstitüsünde psikodrama eğitimini aldı ve “İşitme Engelli Çocukların Ailelerinin Kaygı Düzeylerinin Psikodrama Yöntemi ile Azaltılması “ tezi ile psikodramatist ünvanını aldı.
Federation of Europian Psychodrama Training Organizationa (FEPTO) bağlı Dr. Abdülkadir Psikodrama Enstitüsü Eğiticilerine katıldı. 2004- 2006 yılları arasında Sanatla Terapi Eğitimi ve Belgesini aldı. 1994 yılında Amsterdam SWOZ organizasyonunda “Küçük Adımlar” projesinin Türkiye’de yaygınlaştırılması için “Eğiticinin Eğitimi” sertifikasını aldı ve ilk basamak eğitimlerini verdi.
2005 – 2010 yılları arasında özel bir özel eğitim merkezinde, gerek sağlıklı bireylerle yaşantı grupları, gerekse engelliler ve aileleri ile, bireysel terapiler, aile terapileri ve psikodrama grupları yaptı. Engelli ailelerine gönüllü psikodrama grupları yaptı. Aile Terapisi Eğitimlerinde Psikodrama dersleri verdi. 2013 – 20018 yılları arasında Kemerburgaz Üniversitesinde Çocuk Çalışmaları ve Tıbbi Sosyal Hizmet dersleri verdi. 2017- 2018 öğretim yılı ikinci dönem, Medipol Üniversitesi Ebelik Bölümünde, Doğumu Destekleyen Bütünsel Yöntemler dersini psikodrama uygulamaları ile verdi. 2016 yılından beri, beş dönemdir, Yeditepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümünde Psikodrama dersleri vermektedir. Sosyal Sorumlulukları Hematoloji Yardım Derneği kurucu üyesi olup, beş dönem yönetim kurulunda çalışmıştır. İstanbul Psikodrama Derneğinde iki dönem, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinde bir dönem ve Abhaz Federasyonu yönetim kurulunda bir dönem etkin olarak çalışmıştır. Haydarpaşa Dayanışması ve Validebağ Gönüllüleri destekçisidir.
EEG (Elektroensefalografi) Atölyesi
Prof. Dr. Bahar Güntekin 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Biyofizik Bölümü’nde doktora derecesini tamamladı. 2006-2016 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Beyin Dinamiği Araştırma Merkezi’nde müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 2015 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Üstün Başarılı Genç Bilim insanı ödülü ve 2016 yılında ODTÜ Parlar Vakfı tarafından Araştırma Teşvik ödülü aldı. 2016 yılından beri İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Biyofizik Profesörü olarak çalışmaktadır. Şubat 2019 itibariyle TÜBİTAK SBAG Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanı temel olarak hem sağlıklı bireylerde hem de farklı patolojilerde EEG-Beyin Dinamiği metodolojisi ile bilişsel işlevlerin analizine odaklanmaktır.
Müzik ve Yapay Zeka Atölyesi
Gökhan Faruk Ünal, 1976 Eylül ayında Ankara’da doğdu. Ortaokulda İTÜ Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi bölümünde okudu, tanbur eğitimi aldı. Ortaokul lise ve üniversiteye konservatuvarda devam etti. LCC lisans merkezinde iç mimarlık eğitimi aldı. London College Of Music Examinations okulundan (Cello Grade 8 ve Theory of Music Grade 5) mezun oldu.
Büyükşehir Belediyesi İSMEK kurslarında Tanbur dersi vermeye başladı. 2004 yılında başlamış olan usta öğreticilik görevine halen viyolonsel öğretmeni olarak devam etmektedir. Çok sayıda müzik ve eğitim kurumlarında müzik öğretmenliği görevini sürdürmüştür. Enstrüman icrasının yanında keman ve çello gibi enstrümanların yapımı ve tamiri ile de ilgilemektedir. 2006 yılında girdiği Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasında çello ve tanbur sanatçılığına dört sene kadar devam etti.
2008 yılında kurduğu Big Bang Gençlik Orkestrası’nda çalışmalarını sürdürmektedir.
2015 yılında Medipol Üniversitesi’nde Çello branşı öğretim görevlisi olarak görev yapan Ünal, 2016 başında İstanbul Müzik ve Sanat merkezi adıyla kurduğu sanat ve müzik atölyesinde eğitim ve sanat faaliyetlerine devam etmektedir. 2016 Temmuz ayından beri Nun Okullarına Müzik öğretmeni olarak görev yapmakta, 2019 yılında Orfeon Record kayıt stüdyosunda çalışmalarına devam etmektedir.
Beden Dili ve Diksiyon Atölyesi
Nihal Kocaağa, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde lisans eğitimini tamamlamış, Medipol Üniversitesi Pazarlama İletişimi ve Reklamcılık bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir. İş hayatına Yeni Şafak gazetesinde stajyer olarak başlayan ve çeşitli basın-yayın, dergi, radyo ve televizyon kuruluşunda medya tecrübelerine devam eden Kocaağa, sonrasında Yıldız Holding’de Pazarlama ve Kurumsal İletişim Uzmanı olarak görev aldı. Süreç içerisinde kişisel gelişim ve iletişim eğitimlerini kendi alanlarında uzman eğitmenlerden aldı. Kocaağa halen, Medipol Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak iletişim dersleri vermekte ve aynı zamanda Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde kurumsal iletişim ve kişisel gelişim eğitimleri vermektedir. İletişim ana başlığında verdiği eğitimler arasında Kişisel Gelişim Eğitimi, Etkili İletişim, Liderlik, Nefes Atölyesi, İş Hayatında ve Sosyal Hayatta İletişim, Stres Yönetimi, Zaman Yönetimi, Beden Dili, Diksiyon, Etkili Sunum Teknikleri, Eğiticinin Eğitimi, Kriz Yönetimi, Kişisel İmaj ve Kendini Tanıma bulunmaktadır.
Bitkilerle Yaşam Atölyesi
Ahu bitki uzmanı, permakültür tasarımcısı ve üniversitede felsefe eğitimi almakta.
Kentsel ortamda, doğa ile uyumlu ve onarıcı bir şekilde yaşamak için yol arıyor.
Çimlerin üzerine hiçbir zaman çıplak ayakla ayak basmamış olanlarımız için bile, içimizde doğaya derin ve biyolojik bir düzeyde bağlı olan içsel bir şey var. Basit yollarla şehirdeki doğaya daha uyumlu hale gelmemize çaba gösterip yardımcı fikirler üretmeye çabalıyorum. Bunu da insanlara yaşam alanlarında nasıl bitki yetiştirilebileceğine dair eğitimler ve danışmanlıklar vererek yürütmekteyim.
Ahu, NADAS’ın kurucu ortağı ve yöneticisidi
Müzik ve Yapay Zeka Atölyesi
Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmenliği bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında yazılım ve sinema alanında projeler geliştirdi. Üniversite mezuniyeti sonrasında BT Uzmanı ve İş Analisti olarak 3 yıl özel şirketlerde çalışmıştır. 2016 yılından itibaren NUN Okullarında IB programı kapsamında MYP programında Tasarım öğretmeni olarak göreve başladı ve aktif olarak görevine devam etmektedir. Tasarım dersleri kapsamında Kodlama, Modelleme, Elektronik, Adobe ürünleri, Yapay Zeka ve Yaratıcı Düşünme gibi konularda eğitim vermektedir. Eğitim alanında çalışırken farklı platformlarda(ETP,EDK,EGK ve Eğitimde Bir Adım Ötesi vb.) eğitimler ve sunumlar gerçekleştirdi. Eğitim alanında ana hedefi çevrimiçi platformlarda herkes için eğitim videoları oluşturmaktır.
BIM ve Dijital İkiz Merkezli Proje Yönetimi
Bilinçli Farkındalık Atölyesi
1986 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladıktan sonra, Amerika Birleşik Devletlerinde Kennesaw State Üniversitesi’nde Klinik Sosyal Hizmet alanında yüksek lisans derecesini aldı. 2018 yılında Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinden Bilinçli Farkındalığın Sosyal Hizmet Uygulamasında Kullanımı: Üniversite Öğrencileri Arasında Bilinçli Farkındalık Çalışması isimli tez çalışmasıyla doktor ünvanını aldı. Halen Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
EMDR Atölyesi
Yüksek lisans eğitimim boyunca çeşitli hasta gruplarıyla çalıştım. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Liyezon Psikiyatri Anabilim Dalında ayaktan tedaviye gelen hasta grubuyla psikoterapi çalışması yürüttüm. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatan hasta grubuyla ve ayaktan tedaviye gelen hasta grubuyla çalıştım. Travma, kaygı bozuklukları, fobiler gibi durumlarla çalışmak üzere çok etkili sonuçlar aldığımızı düşündüğüm EMDR Avrupa onaylı eğitimimi ve süpervizyonlarımı 1. Düzey ve 2. Düzey olmak üzere Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde (DBE) tamamladım. Çift ve aile terapisi eğitimimi Kanada Satir Pasifik Enstitüsü ile Türkiye Satir İnsan Gelişimi ve Aile Terapisi Enstitüsü’nün ortak yürüttüğü programı tamamladım. İngiltere University of Exeter Klinik Uygulama doktora eğitimim boyunca çeşitli danışan gruplarıyla çalışarak, yurtiçi ve yurtdışı kongrelerde yaptığım bilimsel araştırmaları sundum. Yetişkin Bağlanması Kuramı üzerine hem akademik hem de klinik alanda çalışmaktayım. Doktora eğitimim sırasında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Pomona College’da yetişkin bağlanması üzerine Dr. Sonia Gojman ve Dr. Salvador Milan ile çalıştım.
AB Erasmus Plus Projeleri Eğitimi Atölyesi
1993’te Suudi Arabistan’da doğdu. 2007’de Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra farklı STK’larda gönüllü olarak çalıştı. Galatasaray Üniversitesi Matematik bölümünde okurken THY, TİKA gibi kurumlarda staj yaptı. Lisansı bitirdikten sonra, TRT World’de Ortadoğu haber yapımcılığı yaptı. İngilizce, Arapça, Fransızca ve Urduca bilen Çelenk, şu an aynı kurumda yönetici asistanı ve İbn Haldun Üniversitesi’nde Sosyoloji Yüksek Lisans öğrencisi. Staj ve gönüllük tecrübeleri sayesinde toplumsal sorunlara çözüm üretmeye meraklı olan Çelenk sürdürülebilirlik, toplumsal sağduyu, medyanın toplumla etkileşimi gibi konularla ilgileniyor.
Karanlıkta Ritim Atölyesi
Erdem Genç, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümleri mezunudur. İstanbul Üniversitesi Adalet Bölümü’ne devam etmektedir. Özyeğin Üniversitesi MBA (Girişimcilik Yüksek Lisans burslu) ardından Aston Üniversitesi‘nde doktora çalışmalarını sürdürmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi Etkinlik ve Eğlence Sektörü’nde Pazarlama Yönetimi eğitimleri almış, Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF onaylı Profesyonel Koçluk sertifikası sahibidir.
Yabancı Dil Ağırlıklı lisedeki ve üniversitedeki İngilizce eğitimleri dışında İngiltere’de Londra Oxford House College ve Amerika’da San Francisco EF Dil Okulu kurslarına katılmıştır.
2015 Yazında Amerika’da New York Üniversitesi‘nde Tisch Sanat Okulu – Oyun Tasarımı (NYU Tisch School Of Arts – Game Design) bölümünde eğitim almıştır.
Şirketlere takım çalışması ve motivasyon atölyeleri düzenleyen M3 Works Kurumsal Organizasyon ve Park Kitap Yayıncılık Hizmetleri şirketleri kurucusudur. Ayrıca edebiyat, müzik ve fotoğraf gibi uğraşları bulunan Genç’in “20 Yaşında Patron Olmak”, “Debut”, “Küba Ritmi” ve “10 Yaşında Girişimci Olmak” adlarında dört kitabı bulunmaktadır.
1999-2004 arası Metal Monster dergisi editörlüğü yapmış, Köprüaltı, Şebek, Dream, Fortune dergilerinde yazmıştır.
Soul Shred’le 2003, Karma ile 2009 tarihli olmak üzere solist olarak kayıtları bulunmakta, Varillaz ve Ritmbox Ritim Atölyesi ile 2006′dan beri perküsyon çalmaktadır. 3. İfsak Genç Fotoğrafçılar Festivali, Modern Face Of Istanbul gibi birçok sergide yeralmış, sırasıyla İzzet Keribar, 3. Kingston & Fotoğraf Dergisi ve 4. Kingston & Fotoğraf Dergisi yarışmalarından ödüllü bir amatör fotoğrafçıdır. Istanbul Park’ta gerçekleşen Intercity Silver Cup‘ta, TOSFED lisanslı yarış pilotudur.
Young Ceo Club Başkanı, JCI Bahçeşehir Yönetim Kurulu üyesi, Harley Davidson Sahipleri Derneği (HOG), TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TEGEP ve YTÜMed üyesidir.
Beş yüzün üzerinde şirket, üniversite, lise ve sivil toplum kuruluşunda “Girişimcilik” ve “Takım Çalışması” konulu seminerler veren, etkinlik organizasyonlarında bulunan Erdem Genç’in TÜGİAD, Boğaziçi Üniversitesi, Startup Weekend, JCI, Lions, Peryön, Eduplus gibi çeşitli kurumlardan ödülleri bulunmaktadır.
World Tourism Forum 2015, 2016 ve 2017’de üç yıl üst üste En İyi Etkinlik Sağlayıcısı (Best Event Supplier) ödülünü M3 Works adına almıştır.
2015-2016 döneminde 100’den fazla ülkede şubesi bulunan Uluslararası Genç Girişimciler ve Liderler Derneği (JCI) tarafından düzenlenen TOYP (Ten Outstanding Young Person) organizasyonunda İş Dünyası ve Girişimcilik alanında Türkiye’nin En Başarılı Genci ünvanıyla ödüllendirilmiştir.
Geçtiğimiz yıl Türkiye Gençlik Zirvesi‘nde Yılın Genç Girişimcisi Ödülü, bu yıl da Kültür Üniversitesi tarafından Yılın Girişimcisi ödülleriyle onurlandırılmıştır.
TedX Ankara konuşmasını 2018’de yapmış olup ilk albümü “Motivasyon” 2019 yılında çıkmıştır.
AB Erasmus Plus Projeleri Eğitimi Atölyesi
Elif Kaya, 2018 yılında Sakarya Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Lisans dönemi boyunca çeşitli STK’larda çalışırken girişimcilik, proje yazma ve yürütme eğitimleri aldı. 2015 yılında çalışmaya başladığı Avrupa Birliği Araştırmaları ve Dokümantasyon Merkezi’nde Avrupa Birliği üzerine araştırmalar ve gençlik projeleri yaptı. Bu dönemde ayrıca bağımsız gençlik grubu olarak Ulusal Ajans’a proje hazırlamış ve yönetmiştir. 2017 yılından itibaren IFRC Statutoty Meetings, OIC RED Network, The World Humanitarian Action Forum gibi uluslararası diplomatik toplantılarda Türk Kızılayı gönüllüsü olarak bulundu. Sürdürülebilir Kalkınma üzerine İşveç Uppsala Üniversitesi’nde eğitim aldı. Girişimcilik, AB Projeleri ve Sürdürülebilir Kalkınma ile ilgilenen Kaya, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.
AB Erasmus Plus Projeleri Eğitimi Atölyesi
Süreyya Tan, 1987 yılında Elazığ’da doğdu, İstabul’da büyüdü. Sakarya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’nden mezun oldu. Üniversite hayatında çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Dünya Barış Gemisi, Türkiye Öğrenci Konseyinin yürüttüğü Elif Projesi Sakarya koordinatörlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığının Damla Gönüllük Hareketi, Avrupa’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları arasında Avrupa Müslümanlarını temsil etmeyi misyon edinmiş olan Femyso, Avrupa Birliği- Ulusal Ajans kapsamında Gençlik Değişim Projesi, “Whoever for Everyone “Herkes için Herhangi Biri” isimli projenin yasal temsilciliği gibi kurum ve STK’ların çalışmalarında bulundu. Şuan Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı bir köyde İngilizce Öğretmenliği yapmaktadır.
Pratik Fotoğrafçılık Teknikleri Atölyesi
Dr. İhsan Eken, 1986 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Yüksek Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık ve Marka İletişimi Yönetiminde tamamlamıştır. “Herkes İçin Erişilebilir İletişim, Görme Engelli Kullanıcıların Mobil Erişebilirliği: Kullanılabilirlik Yaklaşımı İle Mobil Uygulamaların Analizi” teziyle doktorasını tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası makaleleri bulunmaktadır, halen İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
3-2-1 Tasarla Atölyesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, İç Mimarlık Lisans programını 2006 yılında tamamlamasının ardından iç mekan tasarımı, mobilya ve aydınlatma tasarımı üzerine çalıştı. 2016 yılından bu yana, mimari projelerin iç ve dış mekanlarının aydınlatma tasarımı projesi üzerine yoğunlaşmayı tercih etmiştir. Aydınlatma elemanı ürün tasarımı, mobilya tasarımı ve sanat çalışması olarak; aydınlatma yerleştirmeleri “Lighting Art Installation” yapmaya devam etmektedir.
İklim Adaleti Atölyesi
Koç Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu olan Efe Baysal, Macaristan’daki Central European University’de Milliyetçilik Çalışmaları üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2008-2015 arasında Koç Üniversitesi’nde Türkiye Yakın Tarihi dersleri okutmanlığı yaptı. Bu süre zarfında kent hareketleri ve ekoloji mücadelelerinde yer aldı. Eylül 2015 – Temmuz 2016 arasında Yuva Derneği’nde “Termiksiz Gelecek” kampanyası koordinatörü olarak çalışan Baysal ayrıca 2017 yılı içinde Kadıköy Akademi’de kent ve iklim krizi bağlantılarını inceleyen “Bizi Bu Havalar mı Mahvetti?” seminer yürütücülüğünü gerçekleştirdi. Kendini “yaşam savunucusu” olarak tanımlayan Baysal, Nisan 2018’den itibaren iklim adaleti üzerine küresel ölçekte çalışmalarda bulunan 350.org’de Türkiye Kampanyalar Sorumlusu olarak bulunmaktadır.
İlişkide Ustalık Atölyesi
Atölye İçeriği: Kişinin dününden daha iyi olabilmesi için hayatın gerçek problemlerini deşifre etmeye ve gerçek çözümü bulmaya ihtiyacı vardır. Bu atölyede kişinin gerçek çözümlere ulaşmasının stratejisini anlatılacak. Zira problem varsa çözüm de vardır..
Stratejist Eğitmen Hülya Şensoy, 1974 yılında İsveç’te doğdu. Moda tasarımı eğitimi alan Şensoy, tasarım ve üretim müdürlüğü yaptı. 2013 yılı itibariyle Deneyimsel Tasarım Öğretisi eğitmenlik eğitimleri alıyor.Aktif olarak tüm Türkiye ve yurt dışında eğitim vermeye devam ediyor.
Def & Bendir Süsleme Atölyesi
Merve Avlı, 26 Haziran 1989’da İstanbul’da doğdu. Sanat çalışmalarına ilgi duyarak 2009 yılında Beykent Üniversitesi’nde Resim bölümüne başladı. Üniversite döneminde çeşitli sergilere katıldı. 2011 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünde Çift Anadal yapmaya başladı. 2011 yılında Erasmus programıyla İskoçya’ da sanat eğitimine devam ederek 2013 yılında lisans eğitimini tamamladı. Yurtdışında karma sergilere katılarak sanatı farklı perspektifler ile yorumladı. 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Pedogojik Formasyon eğitimini tamamladı. Sanat eğitimi alanında bir çok yurtiçi ve yurtdışı eğitimler alarak alanı üzerine çalışmalarına devam etti. Halen İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümüne devam eden Avlı, sanat öğretmeni olarak bir okulda görev almaktadır. 2018 yılında açmış oluğu sanat atölyesinde çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.
Def & Bendir Süsleme Atölyesi
Müjgan İşler, 1967 yılında Giresun/Şebinkarahisar’da doğmuştur. Çocukluk yıllarında sanata olan ilgisiyle, biçki-dikiş, seramik çiçek, makine nakışı ile el sanatlarıyla tanışmıştır. Sanat alanında sertifika eğitimlerini tamamlayarak Halk Eğitim Merkezleri’nde makine nakış dersleri vermiştir. İşler, İstanbul’a geldikten sonra Geleneksel Türk sanatlarına Taner Alakuş’un atölyesinde Dilek Yerlikaya ile minyatür çalışmalarına devam etmiştir. 2013 yılında Süleymaniye’de atölyesinde çalışmalarına yoğunlaşarak burada farklı malzemeler ve boyama teknikleri ile deri üzerine çalışmalara başlamıştır. Bendir ve def üzerine minyatür tekniğinde, çini boyama, hat, ebru, tezhip çalışmaları yaparak eserlerini özgünleştirmiştir. İlk olarak Taksim’de yer alan İBB’nin el sanatları sergisinde işlerini sergilemiştir. Def ve bendir süsleme çalışmalarını yoğunlaştırarak yurtiçi ve yurtdışı festivallerde yer alan İşler, Kültür Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Beyoğlu Altın Eller Festivali’nde canlı performanslar gerçekleştirdi. Konya Meram ve Hüyük ilçelerinde gerçekleştirilen Geleneksel El Sanatları Festivallerinde ürünlerini sergiledi. İstanbul STEAM Fest Bilim Şenliği’ne davet alarak İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde sergisiyle katılmış olduğu şenlikte performanslarını gerçekleştirdi. 17. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Geleneksel Türk El Sanatlarını temsilen sergisiyle yer almıştır. İşler, İstanbul Sinema ve Sanat Derneği üyesi olup, çalışmalarını Süleymaniye’de bulunan atölyesinde sürdürmektedir.
Calisthenics Atölyesi
Okan Eren Kuğuoğlu 2000 yılında Üsküdar, İstanbul’da dogdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Brooklyn, New York da ,tamamladı. Spora olan tutkusu Kuguoglu’nu Fort Hamilton High School da Yuzme ve futbol takimi kaptanligina, okulunu ise Liselerarasi yuzme ve fotbol turnuvalarinda New York sehrinde sampiyonluga tasidi 2016 yilinda ilk kez Calisthenics ile tanisan Kuguoglu, Ms. Myselimi’nin danismanliginda Fort Hamilton High School da Calishthenics kulubunu kurdu.
Mezuniyetinden sonra Istanbul Medipol Universitesi Uluslararasi Tip Fakultesinde Egitimine devam etmektedir.
Doğru Nefes & Kahkaha Yogası Atölyesi
İstanbul’da doğdum. İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar inşaat firmalarına proje yönetim danışmanlığı yapan bir yazılım firmasında çalıştım. Aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi’nde İnşaat Proje Yönetim alanında yüksek lisansımı tamamladım. Çalıştığım bu zaman dilimi içinde, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Afganistan’daki büyük ölçekli inşaat projelerinde bulundum. Bu projeler için zaman ve bütçeleme planları yaparken, bunun benim yaşam biçimim haline geldiğini ve hayatın akışı içinde beni zorladığını gördüm.
Hayat devamlı değişir ve gelişirken onu planlama çabası içinde olmak, beni hayatı yaşamaktan ve akışta olmanın, anı yaşamanın keyfine varmaktan uzak tutuyordu. Bunu fark etmem ve doğumla ölüm arasında geçen zamanı sorgulamaya başlamamla birlikte 2002 yılında kendimi ve hayatı keşfetmeye dair içsel bir yolculuğa çıktım. Önceleri çokça okudum, okudukça ne kadar az bildiğimi farkettim. Bir süre sonra kitaplar yetmedi kendimi biraz daha yakından tanımak adına bu alanda yapılan çalışmalara katıldım. Kendi hayatımdaki değişimlere şahit olurken etrafımdaki insanlara da öğrendiklerimi anlatmaya aktarmaya başladım.
İnsanın en değerli adımlarının kendini keşif yolculuğunda attığı adımlar olduğuna inanıyorum. Bu nedenle 2006 yılında kariyerimde bir değişiklik yaptım ve Bireysel Gelişim Danışmanı olarak Atölye Kendime Yürüyorum çatısı altında bireysel ve kurumsal alanda eğitimler vermeye başladım.
Kendime yaptığım keşif yolculuğunda tanıştığım ilk araç NEFES. Ve ben doğru nefes almayı öğrendiğim ilk gün kendime bir söz verdim. Ulaşabildiğim kadar çok insana ulaşacağım ve doğru nefes almayı anlatacağım. Ardından aldığım Nefes Terapsitliği eğitiminden sonra“Nefesle Yolculuk Atölye” leri ile insanlara ulaşmaya ve doğru nefes almayı anlatmaya başladım. Aynı zamanda “Nefesimin Işığı” adıyla bireysel nefes terapi seanslarım da başladı.
Danışanlarıma bütüncül terapi yöntemi ile yaklaşmayı hedefledim. Onları daha etkili dinlemek ve doğru sorularla kendilerine ayna tutabilmelerini sağlamak adına YAŞAM DANIŞMANLIĞI eğitimi aldım. EFT, Regresyon, Time Line, Sistem Dizimi, Rüya Analizi eğitimleri ile de benimsediğim bütüncül yaklaşımı genişletmeye çalıştım.
KAHKAHA YOGASI’nın nefes çalışmalarının devamı niteliğinde olduğunu gördüm. Özellikle kurumsal alanda, plazaların içinde baskı altında sıkışmış bir psikolojide çalışanlar ne yazık ki hayatlarındaki pekçok şeyi kaçırıyorlar. Kahkaha yogası seansları ile parasempatik sinir sistemlerini devreye sokuyorum. Mutlu insan mutlu çalışan kurumsal sloganım.
Yetişkinlerle nefes çalışmaları yaparken çocuklarla da çalışma fırsatım oldu. Ve ÇOCUK NEFES KULÜBÜ’nü kurarak henüz diyafram nefesini kaybetmemiş olan çocuklarımıza her hafta kurguladığım hikaye oyunların içinde doğru nefes alma bilgisini aktarmaya ve diyafram geliştirme egzersizlerini uygulamaya başladım.
Eğitim hayatının koşturmacası içinde çocuklarımız zaman zaman kayboluyor ve kendi potansiyellerinin farkına varamadıkları gibi hedef belirleme konusunda da sıkıntı yaşıyorlar. Öğrenci & Veli & Öğretmen üçgeninde dengeyi sağlamak için ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI yapmaya başladım.
Sanatın her dalının insanlar üzerindeki iyileştirici etkisi kuşku götürmez. Duygularımı ifade etmek için her zaman yazıyı kullandım ayrıca yazıyla dönüşüm çalışmaları yaptım. “İmza Karın” ve “İmza Ben” isimli kitap projelerine yazılarımla dahil oldum.
Üç yıl kadar tiyatro eğitimi alarak sahnelenen iki oyunda rol aldım. Kişisel gelişim tiyatrosu ile izleyicilere hem tiyatro keyfi yaşatmak hem de izledikleri oyunla ilgili farkındalık oluşturacak semineri bir arada vermek adına yeni bir proje geliştiriyorum.
Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. “Soma’da Çocuk Olmak” fotoğraf projesinde yer aldım. Sekiz hafta boyunca somadaki kardeşlerimize fotoğraf dersi vererek, gönüllü arkadaşlarımla birlikte onların fotoğraflarında oluşan bir sergi açtık.
Bütün bu çalışmalarla birlikte YARATICI SANAT TERAPİSİ eğitimi aldım ve sanatı gerek bireysel gerekse grup çalışmalarımda aktif olarak kullanıyorum.
Hayat yolculuğumda gelişim, değişim ve eğitim benim birinci önceliğim. Kariyer değişikliğinden sonra ikinci üniversite için İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne kaydoldum ve bölümümden mezun oldum. Aynı zamanda çocuklar ve ergenlerle yaptığım seanslara çok faydası olacağını düşündüğüm için formasyon eğitimi alarak Felsefe Öğretmenliğine hak kazandım. İnsana dokunmaya ve değişimine destek verecek eğitimleri almaya bundan sonrasında da devam edeceğim.
Hayatın bana verdikleri ve vermediklerine şükrediyor, her gün büyük bir keyifle “Kendime yürüyorum!” …
Ebru Atölyesi
2006 yılında minyatür ile başlayan sanat yolculuğuna halen hem minyatür hem de ebru ile devam etmektedir. 2013 – 2015 yılları arasında Yunus Emre Enstitüsü Köstence Türk Kültür Merkezinde ebru alanında usta öğretici olarak görev yaptı. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde ebru hocalığı yapmaktadır.
Renklerin Önemi Atölyesi
Atölyemizde renk tonlarının etkilerine dair doğru ve yanlış örnekleri de içeren farkındalık sunumu sonrasında ise katılımcılara kendilerine yakışan renk tonları konusunda tadımlık bilgi verilecektir.
Kişisel ve Mimari Renk Danışmanı-Eğitmeni Oya Komar, 2007 senesinden bu yana colourfit markasıyla 4000’i aşkın birey, kurum çalışanı ve oyuncu ile birebir renk seansları gerçekleştiren Oya Komar ayrıca mesleğin öncülüğünü yaparak meslektaşlar yetiştirmektedir.
Edindiği deneyim ve gözlemleriyle özellikle tekstil, mobilya ve yapı malzemeleri konusunda “bilinçaltı seçim modellemelerine” ilgi duymakta ve renk odaklı satış ve tasarım analizleri ile hazır giyim başta olmak üzere üretici firmalara danışmanlık vermektedir.
2013 senesinde yayınlanan %100 Yakıştır isimli kitabı, bireysel renklerini merak edenlere yeni bir bakış açısı kazandırmıştır.
2013 senesinde aldığı sertifikasyonla konutlara, konut projelerine ve ticari mekanlara mimari renk danışmanlığı hizmetleri vermeye başlamıştır.
Sanal Gerçekliğe İlk Adım Atölyesi
Talha Pınar 1987 yılında Sivas’ta doğup büyüdü. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladı. 2013 yılında Sarı Yapım markasının kuruluşunda rol aldı.
Film Yapımına Giriş Atölyesi
1991 yılında Osmaniye ‘de doğdu. Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim gördü. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğrenimine devam etmektedir. Çeşitli STK’larda proje koordinatörü ve organizatör olarak görev aldı. Aile şirketi olan Kuyulular Petrol Ltd. Şti. bünyesinde ticari hayatına başladı ve çeşitli görevlerde bulundu. 2014 yılında Agâh Uluslararası Sinema Derneği’nin kuruluşuna öncülük etti. Halen bu derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. Çeşitli film ve belgesel senaryoları yazdı. Birçok kısa filmin yapımcılıklarını üstlendi. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği; 2015 yılında gerçekleştirilen Kısa Çek Uzun Anlat Sinema Atölyesi, 2018 yılında gerçekleştirilen İbn-i Heysem Sinema Okulu ve 2019 yılında halen yürütülmekte olan Hayal Bostanı Kısa Film Atölyesi projelerinde genel koordinatör ve film yapımı eğitmeni görevlerinde bulundu. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) İcra Kurulu Üyesi ve Kültür-Sanat Komisyonu Başkanıdır. Ayrıca Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı gönüllüsü ve HÜDAYİM Derneği üyesidir. Film Yapımcısı olarak iş hayatına devam eden Hüseyin KUYULU, 2016 yılında Agâh Film Animasyon Org. Tic. A.Ş. ‘nin kuruluşuna öncülük etti. Animasyon ve Prodüksiyon hizmeti veren bu şirketin halen ortağı ve yönetim kurulu başkanıdır. Evli ve 1 erkek çocuk babasıdır.
İlk Yardım Atölyesi
Sümeyya Uslu, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi lisans eğitiminin ardından Medipol Üniversitesinde sağlık üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra ilk yardım eğitmenliği sertifikası alarak 2016’dan beri ilk yardım eğitimleri vermeye devam etmektedir. Uslu, ilk yardımı meslek olmaktan çıkarıp insanlığa fayda sağlamak ve yaşama dokunmak için bir araç olarak görüyor.
Atölyede katılımcılara, ilk yardımın temel ilkeleri, temel yaşam desteği, yaralanmalarda ve kanamalarda ilk yardım, kırık, çıkık, burkulmalarda ve diğer acil durumlarda ilk yardım ve taşıma teknikleri hakkında yeterlilik kazandırılıp bilgilendirmek amaçlanmıştır.
Proje Yazma Atölyesi
Zehra Aktan: Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi PDR bölümünde tamamlayan Zehra Aktan, Sabahattin Zaim Üniversitesi PDR bölümünde yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir. Aktan, AB Bakanlığı’nın AB Metodolojisine Göre Proje Yazma Eğitimi’ni aldıktan sonra Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik eğitim, sağlık, sanat ve kültür, göç ve uyum, madde bağımlılığını önleme konularında proje danışmanlığı hizmeti veriyor; ulusal ve uluslararası hibe çağrılarına başvurularda bulunuyor.
Sağlıklı Mutfak Atölyesi
Atölyede Diyetisyen Betül Ceylan sizlerle unsuz brownie, yeşil smoothie ve fit zeytinli poğaça tariflerini ve sağlık yaşam ipuçlarını paylaşacak.
2017 yılında Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden onur belgesi mezun olmuştur. 4 senelik eğitim hayatının 1 senesinde Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde okumaya hak kazanmıştır ve eğitimini tamamlamıştır.
Üniversite eğitim hayatı sırasında bir yandan da Anadolu Üniversitesi’nde Açık Öğretim Fakültesi Marka İletişi Bölümü’nü bitirmiştir.
Diyetisyenliğie gönül veren Betül Ceylan marka iletişimi okuyup kendi markasını ortaya çıkarma amacıyla yola çıkmıştır.
Üniversite hayatı boyunca sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak Lösev – Geleceğin Bilimi gibi oluşumların içerinde beslenme ile sunumlar yapmıştır.
2 dönem boyunca Geleceğin Bilimi Beslenme Atölyesi’nde kurucu olarak aktif rol almıştır.
Eğitim aldığı süre boyunca bulduğu her fırsatta özel klinik diyetisyenlerinin yanında staj yapan Betül Ceylan aynı zamanda spor salonlarında da stajyer olarak görev almıştır.
Üniversite eğitimi süresince, Medipol Hastanesi ve Academic Hospital’da onkoloji, nütrisyon destek, poliklinik ve dahiliye bölümlerinde ve yetişkin beslenmesi üzerine; Çocuk kreşleri ve Medipol Mega Hastanesi’nde çocuk beslenmesi üzerine; ISS Catering’in görevlendirdiği okullarda ve Medipol Hastanesi mutfağında kurum beslenmesi üzerine stajlarını başarıyla tamamlamıştır.
Üniversitede bitirme tezi olarak “Yetişkin bireylerde çevresel faktörlerin besin seçimi ve porsiyon algısına etkisi ” konusunu hazırladı.
1.,2.,3. ve 4. Diyet Şenliği’nde ve stajyer diyetisyen olarak görev aldı.
Diyabet diyetisyenliği, kardiyoloji diyetisyenliği, sporcu diyetisyenliği, bariatrik cerrahi diyetisyenliği kursları başta olmak üzere bir çok eğitim ve kurs programına katıldı. 2006 yılında katıldığı sertifika programlarında ‘Life Coach’’ ünvanı ve ISO tetkikçi ve denetçisi setifikalarını aldı.
Mezun olduktan sonra 4 ay süre ile bir beslenme danışmanlık merkezinde çalıştı. Eylül 2017 itibari ile Çekmeköy’de BETÜL CEYLAN Sağlıklı Beslenme&Diyet Merkezi’ni kurdu. Yönetici ve kurucu diyetisyen olarak Çekmeköy’de bulunan ofisinde danışan takip ediyor.
İş Dünyasında Tanınma ve Tanışma Sanatı: Networking Atölyesi
Profesyonel hayatına 1994 yılında Unilever Holding Bilgi Teknolojileri departmanında başlamış, bir dönem San Francisco’da yaşadıktan sonra, Türkiye’ye dönmesi ile birlikte satış alanında çalışmıştır. 2010 yılında başlayan Networking çalışmaları sonrasında, 2012 yılında Istanbul Business Network grubunu kurmuştur. İstanbul Business Network grubu, 10.000’e yakın üye sayısı ile her sektörden Networking yaparak iş ve sosyal çevresini geliştirmek isteyen kişileri içeren bir gruptur. Zafer Düztepe düzenli Networking tanışma toplantıları, sivil toplum kuruluşları ve kulüplerde aktif olarak yer aldığı İKİ YIL içerisinde 10000 den fazla kişi ile tanışmıştır. Kartvizit koleksiyonunda 20,000 den fazla girişimci, iş adamı ve profesyonel vardır.
2010 yılı itibariyle Satış Yöneticisi olarak danışmanlığını yaptığı firmaların yeni müşteriler kazanmaları için çalışmaktadır. Istanbul Business Network grubunun yanı sıra, Topluluk Önünde Konuşma ve Liderlik Kulübü Toastmasters, Genç Liderler Girişimciler JCI derneğine ve Girişim Hareketi oluşumuna katkı vermekte, gönüllü çalışmalara katılmaya devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Haliç Üniversitesi Pazarlama Dahileri Zirvesi, Şehir Üniversitesi Kariyer Festivali, İstanbul Teknik Üniversitesi İletişim Ustalığı Zirvesi ve PMI Türkiye (Project Management Institute)’de Networking, İletişim ve Kariyeri üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştığı seminerler vermiştir.
Zafer Düztepe, Üniversitelerde, derneklerde ve organizasyonlarda seminerler vermektedir. Şu anda 13 farklı organizasyon içerisinde Networking faaliyetlerine ve profesyonel danışmanlık hizmetlerine devam etmektedir.
Fiberfox ve Fibline firmalarının üreticisi olduğu fiber kablo ve ekipmanlarının Türkiye çapında satış ve pazarlama faliyetlerini yürütmektedir. Vipera Bilişim Güvenliği Danışmanlık firması için ERP ve SAP programı kullanan firmalar için güvenlik zaafiyetlerinin tesbit edilmesi ve Hacker’lara karşı güvenlik penetrasyon testlerinin yapılması için danışmanlık hizmetleri vermektedir.
2018 yılı itibariyle uygun koşullar oluştuğunda İletişimde İnsan Tanıma Sanatı Kim Kimdir? Semineri ve İlişkilerde Ustalık Eğitimi, Ailede Huzur Semineri ve Zihinsel Güçlendirme ile Sigara’dan Özgürleşme eğitimleri vermektedir.
7den 70e Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi
Minel Alya Bayrak’ın masalı 1995te Aydın’da başladı ve ardından başına düşen elmaları heybesine toplamak ile devam etti. İlk elması üniversite yıllarında düştü ve sonucunda Doğu Dilleri ve Edebiyatları bölümünden Radyo Televizyon ve Sinema bölümüne geçişle mezun oldu. İkinci elması ise engelsiz bir yaşam için mücadele ettiğim zamanlarda buldum ve Türk İşaret Dili Eğitmenliğini de heybesine ekledi. Son elma ise, masal ile tanıştığı gün başına düşerek zihninin en karanlık köşesinde bir ışık yaktı. O günden itibaren o ışığı dağıtıyor o ışık için çalışıyor. Evvel zamanlardan geçiyor, tılsımlı sarmaşıklardan atlıyor. Şimdilerde ise hayat masalını Çocuk Gelişimi alanında taçlandırmak için eğitimine devam ederken, her yeni gün aramızda engel olmadığını kanıtlamak için engelsiz bir yaşam üzerine sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.
Deneyimi Tasarlamak,Tasarımı Deneyimlemek Atölyesi
Fırat Neziroğlu İzmir’de doğdu. Küçük yaşlardan itibaren denizin adeta içine dokunduğunu fark etti. Önce okullarda eğitim aldı, dans etti ve bol bol dokudu. Sonra kendini sökmekle başladı işe, amacı dans ederek, dokuyarak ve dokundurarak kendini ve dünyayı tanımaktı. Londra, İstanbul, Münih, Paris’te “kumaş koleksiyonları” Incheon, Washington, Hawai, New York, Kitakyoshu, Shangai, Tenjin, Bhonburi, Newdeli, Venedik, Buenos Aires, Como, Roma, Maniago, Singapur,Marakeş, Dubai, Oslo,Mexico City,Paris, Abu Dhabi’de “sanat eserleri” sergilendi. Norveç Kraliyet Büyükelçiliği himayesinde Oslo’ya, Tayland Kraliçesi Sirikit’in doğum günü kutlamaları nedeniyle Kraliçenin kendisine özel bir kumaş dokumak üzere Tayland’a, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’ye bir sanat eseri dokumak üzere Katar’a davet aldı. Her daim, kendi atölyesinde dokumaya devam ediyor; ulusal ve uluslararası yarışmalar, modacılar, ve kendi söküğünü görmek için. Şimdilerde; Türkiye’de ve belki de Dünya’da ilk kez projelendirilen, sahnede müzik eşliğinde dokuma performansları sergiliyor. Yoga ile tanıştığı günden bu yana insan, his, beden, zihin üzerine düşünüyor,uygulamalar yapıyor ve dostlarıyla an’ı paylaşıyor. Kurduğu ModernDansLAB klasik bale-modern dans topluluğu ile birlikte hayallerini sahne üzerinde gerçekleştiriyor.
Gelecek Tasavvurumuzda İstanbul var mı?
Atölye İçeriği: Kendimize uygun şehir ahlakı oluşturduğumuzda bir üst değer yakalamış oluruz. Biz aynı zamanda şehir mekanları ile eğitiliriz. Ve mekanın ahlakı ruhumuza biz fark etmeden de olsa ruhumuza yansır. İşte bu ruhun sağlıklı olabilmesi için kendi öz değerlerimize dayanan medeniyete inanmalı ve kimliğimizi oluşturabilmeliyiz. Atölye Gözde Çimen’in giriş sunumuyla başlayacak, daha sonra katılımcıların interaktif fikir teatisi ile devam edecektir.
Gözde Çimen’in lise yıllarında başlayan sivil toplum kuruluşlarına olan ilgisi Sosyoloji lisans eğitim başladıktan sonra bilfiil gönüllü olarak devam etti. Bu süreçte insan ve hayvan hakları, Türkiye ve Dünya tarihi ve siyasetini anlamak üzerine çeşitli eğitim, seminer ve kurslarda bulundu. Zamanla kendi yolunu ve ilgi alanlarını şehir-kültür-medeniyet, müzecilik ve sanat bağlamında okumalar ve araştırmalar yapmak üzere evrildi. İylikhane Çocuk Derneğinde Proje Koordinatörü ve Emin Şirketler Grubunda iş hayatına yönelik tecrübeler edindi. Gönüllü olarak Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile temasım devam etmektedir.
Seramik Atölyesi
Görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapan Öztürk çiftinin asıl çalışma alanları seramik ve heykel. Bir yandan öğretmenlik yaparken, bir yandan da seramik atölyelerini işletmeye devam ediyorlar.
Kahve Demleme Atölyesi
Sevban Bayırlı 1994 yılında Alanya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Alanya’da tamamladı. Şu an Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 6 öğrencisidir. 2015 yılından bu yana hobi olarak kahve ile ilgilenmeye başlasa da 2 yıldır kahve ile ilgili sunumlar ve demlemeler yapmakta. 2018 yılında Dünya Nitelikli Kahve Derneği’nin (SCA) uluslararası barista sertifika eğitimini tamamladı. Son 1 yıldır daha yoğun bir şekilde kahve ile alakalı çalışmaları devam etmektedir.
El Yapımı Kağıt Atölyesi
Dilara Zeynep Ünal,
2015 Güz döneminde başladığı FSMVÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden 2018 Bahar döneminde mezun oldu. 3 yıllık eğitimi sürecinde farklı workshop ve atölyelerde aktif olarak rol aldi. Seçmeli ve zorunlu derslerde öğrenci asistanı olarak çalıştı. Akademik hayatına Kanada’da devam ederken Mimar Merve Doğan ile kendi tasarım stüdyosunu kurdu. Başlıca ilgi alanları Sürdürülebilir Yaşam, Sürdürülebilir Tasarım, Sıfır Atık Yaşam olan Ünal ilerleyen süreç zarfında uluslararası alanda yeni projeler üretmeyi hedefliyor.
Merve Doğan,
2018 Güz döneminde Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Eğitim süreci boyunca çeşitli çalıştay ve workshoplarda aktif rol aldı. Geri dönüştürülebilir malzemeler ile enstelasyon çalışmaları yaparak yarışma projelerine katıldı. Lisans eğitiminin ardından FSMVÜ Kültürel Mirasın Korunması Yüksek Lisans programında eğitimine devam ederken Mimar Dilara Zeynep Ünal ile tasarım stüdyosu kurdu. MerveDoğan, ilerleyen süreçte kültürel miras, alan yönetimi üzerine akademik çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.
Sosyal Bilimlerde Nükleeri Konuşmak Atölyesi
Ebrar Özel, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Halen Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünde öğrenciliğini sürdüren Özel, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Sosyoloji alanında yüksek lisans yapmaktadır. Ankara Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE)’de çalışmakta olup; nükleer diplomasi, nükleer enerjinin toplumsal kabulü, nükleer güvenlik, çatışma-barış, nükleer silahlanma alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Çeşitli platformlarda nükleer enerji politikaları üzerine makaleleri yayımlanmıştır. Enerji ve nükleer odaklı güncel meseleler üzerine yazılarını paylaştığı bir blog sayfası bulunmaktadır. Muhtelif sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği sosyal sorumluluk projelerinde ve ulusal-uluslararası akademik organizasyonlarda görev almaktadır. İngilizce, Farsça ve az miktarda Fransızca bilmektedir. Akademik çalışmalarının yanı sıra kolaj sanatı, seramik ve bilişsel farkındalık teknikleri ile ilgilenmektedir.
Sanatsal Mozaik Atölyesi
Mozaik sanatı 5 bin yıl öncesine dayanan, Anadolu topraklarında yeşeren farklı medeniyetlerin derin izlerini taşıyan; hem doğu, hem de batı kültüründen beslenen zengin çeşitliliğe sahip bir resim sanatıdır. Uygulamasi kolay bir sanat dalı olmasından dolayı, dileyen herkes bu sanatı uygulayabilir. Mozaik sanatının ana malzemesi doğal taş, mermer ve camdır. Fakat günümüzde, atık malzeme olarak çıkardığımız seramik, ahşap, kağıt, deri ve hatta metal gibi maddelerin irili ufaklı parçalarından mozaik yapmak mümkündür. Atölye içeriği şu şekilde olacaktır: -Mozaik yapılacak işin belirlenmesi -Desenin oluşturulması -Taşların hazırlanması -Uygun yer ve şekilde yapıştırılması -İşlem bittiğınde yüzey temizliğinin yapılması.
Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nden Resim-Grafik öğretmeni olarak mezun olan Funda Öztürk, 1991 yılında MEB. Eskişehir de Çifteler lisesinde resim öğretmeni olarak görevine başladı. Giresun Kız Meslek Lisesi, Samsun Ballıca 60.yıl Ç.P.L., Adana DSI Baraj O.O.da görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışan Öztürk, 2017 yılından buyana İstanbul Beylerbeyi’nde bulunan Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde Görsel Sanatlar öğretmeni olarak Tasarım bölümünde görev yapmaktadır. 15 Mart 2019 tarihinde İstanbul Altunizade Kültür Merkezi’nde Mozaik ve Tasarım sergisi açmıştır.
Enstelasyon Tekniği ve Sanat Tarihi Atölyesi
1990 yılı Adapazarı doğumludur. 2005 yılı ortaöğretim döneminde, Sanat Resim sınıfına yönlendirilmesiyle uzun yıllar devam edecek olan öğrenim süreci başlamıştır. Lisansını Marmara Üniversitesin de tamamlamış, 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesin de yüksek lisans programını tamamlamıştır. Bu süreç içerisinde kendi atölyesini kurmuş atölyesinde resim dersleri verirken, çeşitli söyleşiler gerçekleştirmiştir. Öğrencilik yılları itibariyle farklı disiplinlerde işler üretmiş, göstergebilim üzerine okumalar yapmış ve karma sergilere katılmıştır. Kişisel sanat atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Sanat Tarihçisi
Büşra Ayaz,1989 yılında İstanbul’da doğdu. Geleceğin bilimi platformu ile yaklaşık 3 yıl önce tanıştı. Bu platformda sanat alanında bir takım aktiviteler yaptı. Lisans eğitimi boyunca el yazma eserleri restorasyonu alanında eğitim aldı. 2012 yılında Süleymaniye Kütüphanesi, İstanbul El Yazma eserler–Restorasyon Departmanı ve 2013 İnebey Kütüphanesi, Bursa El Yazma eserler–Restorasyon Departmanında stajyer öğrenci olarak çalıştı. Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde tamamlamış olup, yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Araştırmaları alanında “Oryantalist Tablolarda Mimari Öğelerin Semiyotik ve Fenomenoloji ile Yorumlanması” başlıklı tezi ile bitirdi.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Farkındalık ve Tanıtım Birimi Uzman Yardımcısı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Helal Gıda Projesi Ek Protokol, Halkla İlişkiler Tanıtım Uzmanı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Uzmanı alanlarında görev yaptı.